Osvitanova.com.ua

День святого Валентина, який відзначають 14 лютого, називають «Днем любові» і найбільш романтичним святом, коли за звичаєм на знак уваги своїм коханим і близьким людям дарують валентинки – вітальні листівки у формі сердець.  Ми пропонуємо 12 ідей валентинок, які ви можете зробити своїми руками разом з дітьми, адже вони чекають на це свято і подаруночки більше, ніж ви собі уявляєте.

Історія Дня святого Валентина

Римський імператор Клавдій II заборонив своїм легіонерам створювати родину, щоб вони не відволікалися. Та закоханим легіонерам став допомагати проповідник Валентин. Він писав за них романтичні листи та таємно вінчав, не зважаючи на закон. Коли про це дізнався імператор, він схопив священника та кинув до в'язниці. Це не зупинило Валентина і він продовжив творити добрі справи. Невдовзі він закохався у сліпу дівчину, яка виявилася дочкою його майбутнього ката.

Перед стратою Валентин написав їй романтичного листа, освідчився в коханні й підписав «Від Валентина». Трапилося диво. Сліпа дівчина прозріла, отримавши листа від коханого. Проте священника стратили 14 лютого 269 року. А з того часу цей день називають святом закоханих. Через двісті років священника Валентина назвали покровителем закоханих та проголосили Святим.

В цей день дарують коханим та друзям анонімні валентинки, щоб отримувач здогадався, хто є автором, а також квіти й солодощі.

1. Квілінг-листівка

Матеріали: ножиці, папір для квілінгу, щільний білий картон, зубочистка, клей, пензлик, ніж для паперу.

Оберіть розмір валентники, яку бажаєте зробити, та виріжте з картону серце необхідного розміру. Зробіть кольорові паперові смужки, намотайте їх на зубочистки, щоб отримати спіральки для листівки. Викладайте їх на серце-основу, скріплюючи клеєм між собою. Коли все серце буде заповнене, змастіть пензликом спіральки у місці їх з'єднання з картоном з одного оку. Та підсушіть конструкцію на клейонці. Готово! Можна прикрасити інший бік валентинки побажанням, фотокарткою. Або ж прикріпити стрічку, щоб листівку було зручно повісити.

2. Валентинка із солодощами

Матеріали: кольоровий папір, ножиці, клей або степлер, драже (на кшталт M&M’s).

Зробіть листівку-серце, або роздрукуйте шаблони та виріжте його. Підпишіть. Склейте обидві половинки листівки, або скріпіть степлером, або ж нитками, залишаючи невеличкий отвір. Наповніть сердечко цукерками та заклейте отвір.

3. Романтична валентинка

Матеріали: білий картон, крафт-папір, папір для скрапбукінгу, лінійка, олівець, ножиці, клей, товста нитка.

Основа листівки – білий лист картону, який необхідно скласти навпіл. З крафт-паперу потрібно вирізати невеличкий квадрат та зробити з нього конвертик, приклеїти на папір. Далі треба вирізати різнокольорові сердечка та наклеїти їх на папір так, ніби вони розлітаються з конверта, як кульки. Можете прикрасити листівку бірочкою з романтичним написом та прив'язати до неї нитку. Додайте побажання – і готово!

{{read_more|Читайте також| 4644, 3378}}

4. 3D-валентинки

Матеріали: картон, кольоровий папір, крафт-папір, набір паперу для скрапбукінгу, лінійка, олівці, ножиці, клей, нитки тощо.

Ми пропонуємо відео з різними варіантами подібних листівок.

5. Ароматна кавова валентинка

Матеріали: кавові зерна та палички гвоздики, щільний картон, клей, ножиці, шпагат або тонка нитка.

Необхідно вирізати із щільного картону серце того розміру, якого буде ваша поробка. Акуратно обробіть краї конструкції, наприклад, за допомогою шпагату. Кавові зерна спочатку приклейте по контуру, а потім і в середині серця. Проміжки між кавовими зернами можна заповнити паличками гвоздики – і має гарний вигляд, і гарно пахне. Далі – справа вашої фантазії. Прикрасьте валентинку стрічкою, приклейте магніт на звороті або ниточку, щоб було зручно повісити такий сувенір.

6. Валентинка із розтоплених воскових олівців

Матеріали: набір воскової крейди для малювання, силіконова форма-серце для випікання, щільний картон, ножиці, клей, олівці або фломастери.

Оберіть воскові олівці-крейду різних кольорів, які або гармонують між собою, або створюють контраст. Поламайте їх на дрібні шматки, розкладіть по силіконових формочках, наповнивши лише на третину. Розігрійте духовку до 150 градусів та випікайте серця 15 хвилин. Ви дістанете рідкий матеріал, тож дайте йому затвердіти, а потім витягніть акуратно цю красу. Поки крейда розплавлюється, підготуйте основу для серця із щільного картону, вона має бути більшою, ніж заготовка з крейди. Наклейте на неї отримане серце – готово!

7. Валентинка-панно на стіну

Матеріали: дошка або шмат фанери з текстурою дерева, невеличкі цвяхи та молоток, скотч, щільні нитки червоного кольору, лак для дерева, наждачний папір та лобзик.

8. Валентинки-штампи

Створіть штамп із картонного циліндра від фольги, харчової плівки, паперу тощо. Продавіть його олівцем, надаючи форму серця, та зафіксуйте скотчем. Обмокніть край у фарбу – відбиток готовий.

Найпростіший варіант валентинки – із відбитків власних пальців. Візьміть поролонову губку, намастить на неї фарбу, нанесіть на пальці та зробіть відбиток у формі серця на папері. Потренуйтеся на чернетці, а вже потім приступайте до оформлення святкової листівки.

9. Орігамі-валентинка

Матеріали: кольоровий папір, лінійка, олівці, ножиці, клей, нитки.
Ми пропонуємо відео з рідними варіантами листівок.

10. Валентинка в стилі book folding art

Матеріали: книга, лінійка, олівці, ножиці, клей, кольоровий папір або папір для пакування подарунків, декоративна стрічка, квіточка або щось подібне для прикрас.

11. Pop-up-валентинка

Матеріали: кольоровий папір та ножиці.

Техніка pop-up – це створення об'ємних зображень із паперу, і її часто використовують при створенні дитячих книг. Але частіше можна зустріти її саме в листівках. Тож на День святого Валентина ви можете власноруч створити оригінальну pop-up-валентинку. Покроковий план створення – у відео.

12. Піксель-арт-валентинка

Оригінальний спосіб привітати фаната сучасних технологій або айтішніка із святом, адже піксель-арт – це вид діджитал-живопису, де зображення формується на рівні пікселів.

Матеріали: щільний різнокольоровий картон, олівець, лінійка, гострий канцелярський ніж або ніж для паперу.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: