Osvitanova.com.ua

Часто люди звертаються до лікаря лише під час появи симптомів хвороби та погіршення самопочуття. Через це процес лікування може затягуватися, а здоров’я приходить у норму не так швидко, як цього хотілося б.

Біохакінг – це протилежний погляд на турботу про здоров’я. Зробивши його частиною свого життя, людина здатна взяти під контроль усі системи свого організму та запобігати хворобі, а не тільки лікувати її.

Докладніше про особливості біохакінгу – далі в статті.

Що таке біохакінг

Біохакінг – це оздоровча практика, яка спрямована на поліпшення фізичного та ментального здоров’я, досягнення довголіття та підвищення якості життя. Вона містить у собі елементи превентивної, антивікової медицини та передбачає комплексний підхід до коригування всіх аспектів життєдіяльності – харчування, сну, фізичних навантажень.

У біохакінгу практикується персоналізований підхід до поліпшення показників здоров’я. Дієта, система тренувань, терапія та будь-які профілактичні заходи призначаються відповідно до індивідуальних особливостей і потреб конкретної людини. Водночас використовуються виключно науково обґрунтовані методи впливу на організм.

Важливо, що біохакери не чекають, коли проблеми зі здоров’ям дадуть про себе знати у вигляді погіршення самопочуття та зниження працездатності. Вони борються з хворобами на ранніх стадіях і вживають заходів із мінімізації або повного усунення ризиків для здоров’я. Завдяки такому підходу вони розуміють, як працює організм, і беруть над ним повний контроль.

Головні принципи біохакінгу

В основі біохакінгу лежить діагностика. Щоб виявити хворобу та ризики для здоров’я, прихильники цього напряму передусім проходять повне медичне обстеження. Як інструменти для дослідження використовуються функціональні, лабораторні та інші методи діагностики. Для вимірювання параметрів здоров’я також застосовуються передові гаджети, наприклад, фітнес-трекери, розумні ваги та інші девайси.

На основі отриманих даних лікарі складають індивідуальну програму «біологічного злому» організму та поліпшення здоров’я. Залежно від того, які цілі переслідує біохакер, вона може містити такі моменти, як:

• корекція харчування;

• контроль гормонів;

• детоксикація організму:

• нормалізація сну;

• косметологічний догляд за тілом;

• поліпшення мозкової діяльності та розвиток когнітивних функцій;

• боротьба зі стресом і підвищення стійкості до стресу;

• складання індивідуальної програми тренувань;

• вживання БАДів і лікарських препаратів.

 

Під час оптимізації свого організму завдяки інноваційним методам і підходам, біохакери проходять повторні обстеження, порівнюють їхні результати та консультуються з лікарями. У такий спосіб вони визначають, які показники організму вдалося поліпшити в межах реалізації програми біохакінгу. Якщо виявляється, що терапія та профілактичні заходи не дали позитивного ефекту, лікування коректується.

У чому перевага біохакінгу, і де дізнатися про його практичне застосування

Відомий вислів говорить, здоров’я – головне багатство. Людина, яку не турбують хвороби, добре себе почуває, довше залишається молодою та продуктивною. Тому турбота про здоров’я – це одне з головних завдань кожної людини незалежно від її інтересів, достатку та місця проживання.

Біохакінг – це перспективний напрям, який надає кожному охочому робочі інструменти для контролю здоров’я та оптимізації організму. Водночас важливо розуміти, що це не одноразова процедура, а спосіб життя. І позитивні результати біохакінг приноситиме тільки в тому випадку, якщо людина не буде халатно ставитися до свого здоров’я, а почне дотримуватися певних правил.

Тим, хто хоче дізнатися про практичне використання біохакінгу й ефективні способи прокачування організму, буде корисно відвідати Biohacking Conference Kyiv. Захід відбудеться в Києві 26 березня та збере на одному майданчику відомих біохакерів, лікарів, вчених, генетиків, дієтологів, фахівців із медитації та експертів з інших галузей.

 

У межах конференції спікери розглянуть такі теми:

• Управління здоров’ям і підвищення продуктивності завдяки біохакінгу.

• Способи продовження життя: на що здатний біохакінг.

• Як зберегти здоров’я в боротьбі зі стресом.

• Дієві прийоми для поліпшення функціонування мікробіоти.

• Переваги здорового сну та розумне використання біологічного годинника.

• Біохакінг ментального здоров’я завдяки медитації.

• Товари для спорту та правильні фізичні навантаження.

 

Список експертів, які виступлять на івенті, доступний на офіційному сайті

події.

Конференція відбудеться 26 березня в конференц-холі «Оазис».

Програма та деталі події – kyiv.biohacking.events.

Поширити у соц. мережах: