Osvitanova.com.ua

Понад 5 мільйонів українських дітей залучені до позашкільної освіти. Про це зазначила голова Міжнародної асоціації позашкільної освіти Олена Биковська під час пресконференції в Укрінформі, присвяченій позашкільній освіті,

Позашкільна освіта виконує три основні функції: це, перш за все, освіта, соціокультурна функція і, безумовно, економічна. Щороку кількість дітей, які залучаються до позашкільної освіти, збільшується. Наразі у закладах позашкільної освіти навчаються понад 2 млн дітей. А до різних форм позашкільної освіти залучено понад 5 млн дітей. При цьому тільки в системі освіти функціонує 1382 закладів позашкільної освіти і понад 77 тисяч гуртків, груп та творчих об'єднань, – наголосила пані Биковська.

На пресконференції також звернули увагу на те, що у 2019 році в системі позашкільної освіти відбулося кілька визначних подій, які сприятимуть розвитку цієї галузі. Серед здобутків відзначили законодавчу підтримку позашкільної освіти, а саме: внесення змін до закону «Про позашкільну освіту», захист прав дітей на позашкільну освіту, внесення поправок до законопроєкту №2299 у частині визнання позашкільної освіти як рівня освіти, державно-громадське партнерство в галузі позашкільної освіти тощо.

Крім того, під час заходу нагородили проєкти у сфері позашкільної освіти, які реалізовувалися у 2019 році: «Позашкільна освіта: єдність теорії та практики», проєкт «Ідеї Сухомлинського у практиці роботи навчальних закладів»«Позашкіллля заради майбутнього», проєкт «Створення лабораторії робототехніки», проєкт «Створення сучасного туристичного осередку м. Сєвєродонецьк», проєкт «Не будь байдужим».

Поширити у соц. мережах: