Osvitanova.com.ua

Коли мене запросили на презентацію цієї книжки, я не могла відмовити, тому що дуже поважаю і ціную роботу її авторів - Antonina OksanychNatalia Bida та Александра Сидорченко (Oleksandra Sydorchenko).

Розкажу, як народилася ця книжка. Два роки тому ГО Батьківська спілка заснувала проект НеБийДитину. Наталя і Олександра як волонтерки вели цей проект онлайн і збирали і розповсюджували інформацію про сучасні підходи до виховання дітей. Трішечки пізніше до них долучилася психологиня Антоніна Оксаніч.

Для флешмобу #небийдитину, який дівчата започаткували у 2016 році, вони підготували декілька інфографік, і це була найпопулярніша форма контенту для спілкування з батьками.

Наразі дівчата разом розробили 100+ інфографік, найкращі з яких уввійшли в книжку.

Головна мета проекту і його проявлень – змінити підходи травмованих в дитинстві дорослих до виховання дітей, проінформувати про екологічні способи коммунікацій з малечою, коли дорослі не принижують дітей і поважають їх.

Я, як і засновниці проекту, вважаю, що ця книжка має бути в оселі кожної сім'ї, і не тільки батькам її необхідно прочитати, але й бабусям і дідусям і тим, хто працює з дітьми.

Придбати можна, написавши дівчатам в месенджері НеБийДитину. А нижче я хочу, щоб ми з вами пригадали найкращі з інфографік цього проекту.

1. За що не можна карати дітей

 

 

 

2. Ідеальні батьки – це неможливо і непотрібно

 

3. Дитячий мозок (дуже спрощена схема)

4. Усі діти – різні

5. 10 способів сказати «Я тебе люблю»

 

6. 10 фраз дитині замість «Нема чого жалітися! Сама винна!»

7. 10 фраз дитині замість «Нема чого боятися»

Поширити у соц. мережах: