Osvitanova.com.ua

У вівторок  26 листопада студентський портал Studway святкував свою шосту річницю існування. І не просто запросив друзів на вечірку, а відзначив талановитих юнаків та дівчат за креативні проекти під гаслом «Розумне споживання» в рамках Studway Awards.

«Освіта Нова» вітає переможців і хоче познайомити вас з ними.

ОСВІТА 

В номінації ОСВІТА  перемогу отримав проект «ШО ЦЕ!?», який заснували студенти КНУ імені Тараса Шевченка. В рамках проекту вони організовують безкоштовні лекції із зірками шоу-бізнесу, відомими бізнесменами та інфлюенсерами. В навчанні і житті, закликають засновники освітньої платформи, треба виходити за межі обраної спеціальності.

МЕДИЦИНА

Переможницею в цій номінації стала Ольга Харасахал і її методика раннього діагностування раку шкіри, яка дозволяє виявляти процес метастазування на ранніх стадіях, контролювати якість терапії та підбирати якісне лікування. Діагностична ефективність така ж сама, як і у аналога, розроблегого в США, але коштує він у 100 раз менше. 

НАУКОВИЙ ПРОЕКТ

Найкращим проектом у цій номінації обрано проект Андрія Горбоноса – хімічна речовина, завдяки якій у 20 разів збільшується ємність акумуляторів від електрокарів. Цей суперконденсатор можна застосовувати в системах живлення електромобілів, апаратах життєзабезпечення, електростанціях, резервних генераторах тощо.

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ
Перемога в цій номінації дісталася проекту «БАбулочка» – пекарні, в якій працюють люди похилого віку, використовуючи рецепти, які передавалиcm крізь покоління. Так вони зможуть заробити собі на життя та приносити людям радість від домашньої випічки.

ІНЖЕНЕРІЯ

В цій номінації найкращими визнано Бориса Карпутіна, Карину Білогубкіну та Наталю Регеду, які розробили люмінесцентну плитку, що виглядає, як звичайне покриття, але світиться вночі завдяки накопиченій удень сонячній енергії і є вирішенням проблеми неосвітлених доріжок.

ЕКОЛОГІЯ

Перемогу в цій номінації отримав Дмитро Солом’янюк, який запропонував боротись із пластиком за допомогою бактерій у капсулах.

КУЛЬТУРА

Перемогу в цій номінації отримала команда розробників додатку NAMU AR від Sensorama Academy. Додаток являє собою екскурсію Національним художнім музеєм України, який покаже відвідувачам історію основних шедеврів. 

ТЕХНОЛОГІЇ

Найкращими в цій номінації обрано авторів застосунку Home Mappy, який вони розробили для людей із вадами зору для пошуку речей. Він здатний в режимі реального часу розпізнавати запитуваний об'єкт за допомогою камери та безпечно направляти вас до місця розташування об'єктів, використовуючи голосовий супровід. Вони отримали головний приз заходу – ноутбук ThinkBook, який компанія Lenovo розробляла саме для юних винахідників.

За словами фахівчині з компанії Lenovo Марини Дорошенко, саме завдяки новітнім технологіям сучасна молодь драйвить прогрес

ПІДПРИЄМНИЦТВО

Нагороду в цій номінації отримала Катерина Уварова і її команда зі своїм  проєктом 3,14 ban, в рамках якого вони виготовляють із бувших у використанні  банерів рюкзаки, шопери, чохли для ноутбуків та інші аксесуари і розповсюджують їх. 

Пишаємося нашими юними винахідниками і бажаємо їм успіхів із своїми проєктами!

Поширити у соц. мережах: