Osvitanova.com.ua

Коли варто починати говорити з дитиною «про це»? Як правильно побудувати розмову про інтимне життя з дітьми? Навіть у ХХI столітті ці питання залишаються актуальними та проблематичними.

Нічого не вдієш, у нас є технікуми, університети, академії, тільки ось бути справжніми батьками в них нікого не навчають, а предмет із сексуального виховання тим паче ніде не викладають. Тож, батьківства та усіх нюансів необхідно вчитися самостійно!

Правило 1

Не варто вдаватися в глибоку анатомію. Необхідно називати органи своїми іменами. Статеві органи — це, така сама частина тіла, як лікоть чи коліно. І це повинна знати навіть маленька дитина.

Правило 2

Необхідно завжди мати підготовлені відповіді на каверзні питання. Це природне явище, тому не потрібно відповідати дитині, що «то гра така». Називайте речі своїми іменами:  «Собачки спарюються, після цього в них з’являються маленькі дітки-цуценята».

Правило 3

Слід сприймати питання дитини серйозно, у жодному разі не сміятися чи іронічно жартувати. Пам’ятайте, що всі ваші відповіді впливають на розвиток дитини та на подальше інтимне життя вже дорослої людини.

Правило 4

Потрібно сприймати тему про секс, як і решту, створюючи у дитини позитивний образ інтимного життя. Не можна залякувати та соромити дитину, лише почувши запитання про секс чи технічні моменти статевого акту.  

Правило 5

Необхідно щиро розмовляти з дитиною на тему сексу, не приховуючи нічого, подавати інформацію в зрозумілому вигляді відповідно до віку малюка та не відмовчуватися. Краще буде, якщо дитина дізнається від вас теоретичні моменти в подробицях, аніж спробує в ранньому віці самостійно все на практиці!

Так, поступово, ви навчите свою дитину розуміти, що з вами про «це» говорити можна абсолютно вільно. Тільки робіть усе ненав’язливо, щоб не нашкодити.

Тримайтеся, батьки, тема сексу досить серйозна, аніж здається!

Поширити у соц. мережах: