Osvitanova.com.ua

Доки батьки відіграють роль вчителя для своїх дітей в перші декілька років, головним їхнім завданням є зробити дітей розумними, впевненими і ввічливими індивідуумами.

Однак настає час, коли їм потрібно розширити горизонт. В цей момент з’являється школа. Хоча основним завданням школи є навчання, на цьому її вплив не обмежується. Поки дитина ходить в школу, персонал, учні та навіть навколишнє середовище відіграють значну роль у формуванні особистості. Ось приклад того, як школа впливає на формування особистості дитини!

Навчальний потенціал

Завдання школи зробити так, щоб кожен учень досягнув його максимального навчального потенціалу за допомогою необхідного поштовху. Однак в найкращих середніх школах в Делі не вважають, що цей навчальний потенціал досягається під час отримання найвищих оцінок. Ці школи наполегливо працюють над тим, щоб навчити дітей знаходити рішення і вирішувати проблеми. Вони прищеплюють навички, які знадобляться в будь-якій життєвій ситуації – будь то особистій чи професійній. Такі вміння заохочують учнів продовжувати старатись навіть після погано написанних тестів. Навчальний успіх дитини залежить від багатьох факторів, включно вище згадані навички.

Соціальні навички

Навіть якщо ваша дитина отримує найвищі оцінки по всім предметам без соціальних навичок навіть проходження першої співбесіди на роботу стане для неї надскладним завданням. Школа відіграє динамічну роль в розвитку соціальних навичок, які допомагають учням вчитись та комфортно взаємодіяти з вчителями, однолітками і батьками. Більше того, школи також навчають учнів навичкам здорових стосунків і допомагають їх розвивати у подальших взаємодіях. Основа емоційної і соціальної зрілості дитини лежить на плечах школи, після закінчення якої дитина зможе вільно себе почувати у всіх сферах життя. Ігнорування емоційного та соціального розвитку породжує особливо обдарованих дорослих людей, яким приходиться складно в повсякденному житті через брак соціальних навичок. Школи розуміють важливість часу, тому роблять розвиток цих навичок значною частиною навчальної програми.

Формування  характеру

В одній з найкращих середніх шкіл в Делі – Genesis Global School – розуміють, що навчальні досягнення не є альтернативою формування характеру. Такі школи пропонують разом з класичною академічною програмою уроки співчуття, поваги, співпереживання та доброчесності. Такі основні правила як «Завжди питай дозволу, перед тим як зайти в клас» і «Піднімай руку, щоб запитати» є першими кроками до формування характеру. Пізніше, через дискусії та інші інтерактивні заходи, школи стимулюють учнів розвивати власні переконання, цінності та погляди. Школи активно працюють над тим, щоб вихованці переходили від стану невмілого співрозмовника до самовпевненого,  – якщо не безпосередньо то опосередковано.

 

Серед усіх вище зазначених факторів для персонального розвитку дитини батьківський вплив є найбільш важливим. Те, як батьки поводяться один з одним і з дитиною, суттєво впливає на особистість дитини. Ви, як батьки, маєте усвідомити, що ваша роль наставника завжди є актуальною. Дитина підхоплює ваши манери і моделі поведінки. Таким чином, ви також повинні працювати над тим, щоб стати хорошими прикладом для наслідування. А школа, безумовно, є невід’ємною частиною життя кожної людини.

Переклад статті How a School Makes a Difference in Shaping Up Your Child’s Personality?

Поширити у соц. мережах: