Osvitanova.com.ua

Величезна кількість томів робіт Пікассо, Кандінського, Ліхтенштейна, Флафіна, Клімта, Ротко та інші.

Відцифровані музеєм Соломона Гугенхейма книги з оригінальними витворами мистецтва зараз доступні для завантаження цілком безкоштовно.

Серед книг, що доступні на порталі є трактат “Від духовного в мистецтві” 1946 року Василя Кандинського; книги про рухи “Італійські метаморфози” та “Російський конструктивізм”; тисячі років “Ацтеків” та “Китайського мистецтва”; каталоги робіт “великих” з кімнат музею Гугенхейма, дизайном яких займався Френк Ллойд Райт. Колись ув’язнені в паперових в’язницях (іншими словами, книжки в твердих палітурках) книги з аналізом робіт, виконаних Пабло Пікасо, Роєм Ліхтенштейном, Деном Флавіним, Робертом Раушенбергом, Густавом Клімт, Марком Ротко та інших зараз наявні в вільному для скачування доступі.

Ініціатива публікації деяких екземплярів із бібліотеки Гугенхейма почалася з 65 каталогів в 2012 році та їх кількість зросла до 205. В цю кількість увійшли 43 найменування, що знаходяться в онлайн - читальній кімнаті музею мистецтв Лос-Анжелеса, 281 - з віртуальної бібліотеки Гетті, та 1 611 книг налічує столичний музей мистецтв MetPublications - всі вони доступні наразі для скачування безкоштовно. Це на додачу до більше ніж 375 тис. зображень витворів мистецтв в високій резолюції, які столичний музей виклав на публічний домен раніше цього року.

Переклад “Освіта Нова”

Поширити у соц. мережах: