Osvitanova.com.ua

Усім нам хочеться мати справжніх друзів, до яких у будь-який час можна звернутися за порадою, з якими можна поговорити та просто цікаво провести час. Але що ми бачимо зараз? Усе частіше діти або не мають справжніх друзів, залишаючись сам на сам із своїми проблемами та переживаннями, або ж очікують від дружби надто багато для себе особисто, а самі при цьому нічого не хочуть давати.

До чого це може призвести? До проблем у спілкуванні з оточуючими, невміння виражати власні емоції та допомагати одне одному. Звісно, навчити дружити неможливо, але показати, якою може бути дружба, цілком реально! І допоможуть вам у цьому тематичні мультфільми.

1. «Лілі та сніговик»

Чарівний та ніжний мультик про справжню дружбу між дівчинкою і сніговиком. Так-так, навіть якщо ви зовсім різні, це не означає, що ви не можете бути друзями! Навіть більше – чим більше у вас відмінностей, тим цікавіше. Можливо, ваш друг може відкрити вам цілий усесвіт, який ви й уявити не могли.  

Головне – навіть у повсякденній рутині не забувати старих друзів та завжди залишатися поруч із ними. Анімацію було створено у 2015 році мультиплікаційною компанією Cineplex.

Запропонуйте школярам подивитись мультфільм і подумати над тим, чому важливо цінувати дружбу та чи так легко відновити її, наприклад, після сварки.

Анімацію було створено у 2015 році мультиплікаційною компанією Cineplex.

Запропонуйте школярам подивитись мультфільм і подумати над тим, чому важливо цінувати дружбу та чи так легко відновити її, наприклад, після сварки.

2. «Кітбуль»

Ще один чудовий приклад того, що дружба – надзвичайне почуття, здатне поєднати навіть тих, кого на перший погляд важко уявити поряд. От хто б міг повірити у щиру дружбу вуличного кошеняти та пітбуля? Але вони не тільки стали друзями, а ще й урятували одне одного та разом знайшли нову домівку.

Мультфільм було створено на студії Pixar у 2019 році, режисер – Росана Сулліван.

Подивіться цей мультфільм разом із учнями під час класної години. Адже ця анімація – не тільки чарівна ілюстрація дружби між істотами із різних світів, а і чудовий приклад того, як не можна поводитися із тваринами.

3. «Разом ми сила!»

Тільки об’єднавши зусілля, ми можемо досягти мети. І навіть звернути гори! Це доводять герої наступної анімації. Краби, мурав’ї та пінгвіни об’єдналися проти спільної загрози та зуміли подолати ворога!

Запропонуйте учням подивитися цей мультфільм та подумати над тим, чому командна робота настільки важлива та що трапилося б із героями анімації, якби вони покинули один одного у складній ситуації.

4. «День, коли щастить»

Ніхто не може бути сам по собі. Звісно, можна прожити самому, без друзів, але це буде не дуже весело та цікаво. Це доводить історія сором’язливого бегемотика Топа, який жив на краю землі та мріяв, щоб до нього хоч хтось завітав у гості. Усе його життя змінилося в один день, коли до нього в гості завітало безпритульне кошеня Тутті.

Ця анімація – справжній ветеран, її було створено ще у 1983 році на кіностудії Київнаукфільм. Це ідеальний мультфільм для перегляду разом із молодшими школярами. Подивіться його та запитайте, як вони розуміють дружбу та чому вона, на їхній погляд, така важлива.

5. «Лама 3: Друзі»

Інколи дружба виростає з суперництва. Не вірите? Тоді уважно подивіться повчальну історію лами і пінгвінчика, які спочатку не могли поділити ласощі та були ладні ледь не вбити одне одного, а потім стали ліпшими друзями.

Анімацію створено у 2016 році у Blender Institute, режисер – Пабло Васкес.

Це добрий та веселий мультфільм, який можна дивитись як із молодшими школярами, так і зі старшокласниками. Подивіться його і запропонуйте учням подумати над тим, які якості особистості важливі для дружби.

Дружба – чудове почуття, на яке заслуговує кожен. Навчіть своїх учнів приязно ставитися до оточуючих, давати їм шанс та будувати й зберігати дружні відносини. От побачите, вони вам ще подякують!

{{read_more|Читайте також| 4826, 2581}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: