Osvitanova.com.ua

Щоб створити весняний настрій в школі (внести елементи кольоротерапії і підбадьорити  дітей), прикрасьте клас поробками, які можна зробити разом в класі. Ось від нас добірка ідей для весняного декорування. 

1. Весняний вінок на стіну/двері 

Такий вінок одразу створить весняний настрій. Його можна буде повісити на стіну чи на двері, як діти захочуть, а ще можна влаштувати з ним чи біля нього весняну фотосесію. За основу можна взяти гілки, для першого варіанту гілки верби з котику. Або зробити основу з картону, обмотати яскравими стрічками і прикрасити квітами з паперу.

2. Травянчик

Для створення травничка вам знадобиться панчоха, циліндр-втулка від туалетного паперу., пісок або тираса, насіння трави для газону, стійких до води клей, ножиці, тарілка. Поробка не тільки прикрашатиме шкільне приміщення, а й наповнить його весняною свіжістю. Візьміть панчоху, відміряйте шматок довжиною 25–30 сантиметрів та відріжте його ножицями. З одного кінця зав’яжіть панчоху вузлом, а з іншого – вставте циліндр/воронку. Засипте у мішечок спочатку насіння трави, а потім пісок/тирсу. Має з’явитися куля. Після цього витягніть циліндр та зав’яжіть інший кінець. Переверніть кулю насінням вгору та покладіть її на тарілку. Прикрасьте. Або візьміть якусь эмність, креативний горщечок для квітів і посадіть траву. Не забувайте поливати і спостерігати, як росте травянчик. 

3. Весняні вази

Ваза – чудова прикраса для будь-якого прорстору. Вона і  без квітів стане джерелом весняного настрою. Візьміть порожню скляну ємність, обгорніть кольоровим папером, пофарбуйте чи обмотайте кольоровими стрічками чи нитками. Або покладіть в середину кольорові папірці. Замість склянки можна взяти картонну коробку (чотирикутні вази теж існують). Обгорнути її паером, прикрасити зробленою з кольорового паперу травичкою і квітами. Весняна ваза готова.



4. Квіти із кольорових ґудзиків

Весняних квітів не буває забагато! Якщо всі принесуть до класу не потрібні вдома ґудзики, то можна буде зробити дивовижні букети, або зробити настінну виставку (і скористатися як фотозоною). Крім ґудзиків знадобиться дріт. Або додати до ґудзиків ще основу з фетру, нашити ґудзики і зробити стебло (дріт, кулінарна паличка, цупкий папір).

5. Весняна картина

Створення весняного полотна допоможе згуртувати клас і ще раз нагадає про необхідність дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Вам знадобляться паперові циліндри (наприклад, із використаного туалетного паперу), гофрований папір різного кольору, аркуш картону, ножиці, клей. Поріжте паперові циліндри на кілька (щонайменше 5) рівних частин та надайте їм форму овалу. Використайте аркуш картону як основу для вашої картини. Складіть овали так, щоб утворився силует метелика. Потім приклейте їх перпендикулярно до картону. Порвіть і добре зімніть гофрований папір, а потім вставте його шматочки різного кольору в овали, що утворюють силует метелика. Перед цим варто добре змастити клеєм простір, куди буде вставлено папір. За таким принципом можна створити будь-які образи.

6. Букети, які збережуть природу

Погодьтеся, що не варто створювати весняний настрій, завдаючи шкоди живій природі. Тому створення тематичних поробок для оздоблення школи можна поєднати із проведенням бесіди про важливість охорони довкілля. Запропонуйте дітям створити яскраві та незвичайні букети, які неодмінно додадуть весняної атмосфери класному кабінету чи шкільному коридору. Вам знадобляться сухі гілочки  й все те, з чого ви будете робити прикраси для своїх букетів, це можуть бути ґудзики, квіти з паперу чи фетру тощо. А ще можна приклеїти до таких букетів магніти і використовувати букетики для закріплення навчальних матеріалів на магнітній дошці, або розклад на холодильнику вдома. 

Добірка відео з ідеями весняних поробок для школи

Ми дібрали кілька цікавих відео з ідеями для створення оригінальних весняних прикрас. Процес виготовлення настільки простий, що з ним впораються навіть наймолодші учні!

7. Букет з тюльпанів з секретиком

Найпопулярніші квіти весни, мабуть, тюльпани. Є декілька способів зробити букет тюльпанів з паперу. Спробуйте, зокрема ось цей з гофрованого паперу і секретиком всередині. 

8. Весняні прикраси для класної кімнати

Відео демонструє кілька десятків цікавих та оригінальних прикладів уже готових весняних прикрас для школи. Вони обов’язково зацікавлять вас та ваших учнів!


9. Паперові метелики

Метелики – яскраві символи весни, своєю різноколірністю вони здатні покращити настрій і школярам, і вчителям. А як допомогти метеликам оселитися у школі? Зробити їх із паперу власними руками!


10. Паперові тюльпани за методом оригамі

Погодьтеся, що весна зазвичай асоціюється із барвами та ароматом квітів. А їхні паперові копії стануть окрасою вашого класу. Техніка виготовлення паперових тюльпанів досить проста, а робити їх варто разом із дітьми. Це неодмінно об’єднає клас та підкаже учням нові ідеї для створення весняних подарунків.


Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: