Osvitanova.com.ua

Сім’я – це люди, з якими можна розмовляти про все на світі, ділитися найпотаємнішим, питати поради, ділитися гарними новинами й сумними, святкувати перемогу та розділити поразку, чекати на будь-яку нову можливість і, звичайно ж, любити, любити і ще раз любити. Це ті, з ким приємно і душевно спілкуватися похмурими і холодними зимовими вечорами.

Саме це надихнуло мене на думку підібрати такі ігри, які не залишать байдужими жодного, з якими буде тепло і затишно, весело і цікаво, й точно не захочеться розлучатися, і тим паче – завершувати гру.

Основа будь-яких стосунків - це спілкування, і тут дуже важливо вміти як слухати, так і зрозуміло для інших висловлюватися. Бажаєте перевірити на скільки точно вас розуміють у власній родині і чи зможуть вгадати ваші думки з півслова? Це просто й легко зробити, якщо під рукою є класна настільна гра «Сімейний Аліас» (Family Alias).

Невелике дружнє змагання, сімейна словесна естафета допоможе визначити, наскільки добре ви розумієте один одного.

Родзинкою гри є те, що ви не будете ділитися на команди, точніше будете, проте в кожен новий хід буде формуватися нова команда. Так що кожен буде «змушений» взаємодіяти з абсолютно різними людьми. Навмисне таке не придумаєш!

Сім’я – це люди, з якими хочеться вирушати у подорож, зустрічатися після довгого розставання і завжди-завжди любити. Бажаєте разом відправитися у подорож по Європі чи Америці, сидячи у своїй затишній оселі, комфортному теплому пледикові та домашніх капцях? Тоді «Ticket To Ride To Europe» саме для вас! Тут ви зможете прокладати маршрути, поєднуючи міста, запускати нові потяги, будувати тунелі та першими досягати мети, заробивши найбільше балів.

А якщо виникне бажання самостійно побудувати міста, фортеці або ж дороги, ще й поринути десь у середньовіччя – всесвітній бестселер «Каркасон» до ваших послуг! От тут ви й позмагаєтеся своєю дорослою логікою і прагматизмом із підлітково-дитячим баченням світу і перспективи. Захочете урізноманітнити базовий варіант, здається все легким і знайомим – тоді багатенько цікавих доповнень вам на домогу! Хочете все й одразу? «Каркасон: Королівський дарунок» – вдалий вибір. А з молодшими дітками у «Діти Каркасону» вам доведеться ще й ловити свинок та котиків, що нахабно повтікали. Пригоди від того стають ще цікавішими і кумеднішими.

А як на рахунок захоплюючої підводної подорожі у батискафі? Занурюйтесь і фотографуйте цікавих тварин разом з «Батискаф». Якщо ризикнете й зануритеся дуже глибоко у воду, є шанс зафіксувати надзвичайно рідкісні зразки. Так в кого ж вийде більша підбірка цікавих фото? До речі, після гри однозначно захочеться полізти в гугл й почитати про тих підводних мешканців.

Стомилися від подорожей? Тоді час і про власну бізнес-імперію подбати. Створіть її власними руками з невеликого стартового капіталу, станьте менеджером і по-справжньому розпоряджайтеся фінансовими потоками своєї технокорпорації. "Нано Корпорація" – економічна гра нового покоління, що прийшла на зміну класичній «Монополії», створена українцями про наше сьогодення і для нас, справжніх.

Економіку можна вивчати й через отвір у кишені. Не вірите? «Цукерки, рукавички, гроші» вам це доведуть. Адже у дитячій кишенці майже завжди є невеликий отвір, через який всі речі потрапляють у чарівне сіре королівство! У ньому живуть сумні люди - вони не мають нічого, що могло б викликати у них радість і веселощі. До всього ускладнює їм життя і злий король, який пильнує за тим, щоб його піддані залишалися нещасними й надалі.

Поруч з грошима завжди влада, а поруч з владою - постійний перерозподіл сфер впливу. Ну і як же тут без мафії? «Дитяча мафія. Подарункове видання» – це одна з найбільш популярних і цікавих розмовних психологічних ігор, яка відмінно розвиває багато корисних навичок, як от: дедукція, пам’ять і уважність, логічне мислення, акторська майстерність, ораторське мистецтво, вміння переконувати та ін. І нехай вас не вводить в оману її «дитячість» – гра аж ніяк не стала простішою, навпаки, доповнилася цікавими правилами і нововведеннями. Єдина суттєва відмінність від дорослої версії полягає у адаптованому дизайні та у тому, що всі події розгортаються у лісі, а замість мафії та мирних городян – відповідно хижаки та мирні тварини.

Стомилися змагатися один з одним, випереджати, відставати і рахувати у кого ж більше балів? Хтось дуже засмучується з цього приводу?

В такому випадку ситуацію рятують змішані або ж кооперативні настільні ігри, коли ви працюєте злагодженою командою і «боретеся» проти гри РАЗОМ. В таких іграх якнайкраще розкриваються «командні» якості кожного гравця і перемога - одна на всіх.

Полюбляєте чарівні істоти? Навіть, якщо не дуже, то після гри у «Острів драконів» ви однозначно залишитеся у захваті. Адже вам потрібно буде відбудувати весь замок, збираючи його частини у чарівному лісі, перш ніж дорогу до нього заблокують фантастичні дракони. Готові? Тоді швидше розкладайте гру!

Ви знаєте хто така Мантикора? А чому від неї треба всіх рятувати? А хочете відчути себе чарівними істотами – Ельфійкою або справжнім Магом? Граючи у «Ліс: Легенда про Мантикору» ви не лише отримаєте відповіді на ці питання, а й навчитеся досліджувати карту, прокладати нові шляхи до поселень і майстерень з магічними обладунками, предметами і артефактами, що посилюють бойові характеристики кожного гравця вашої команди. Адже лише маючи усе вищеназване можна перемогти Мантикору. Додатковою перевагою цієї гри є можливість двох режимів: індивідуального та кооперативного.

Бажаєте відчути себе у ролі рятівника, проте чарівні істоти, то не для вас? Вашій дитині ближче знайомі тварини, наприклад? Як щодо піратських пригод і рятувальних операцій за легкими простими правилами? Жодну дитину не залишать байдужими яскрава двостороння карта, веселі звірята та піратські пригоди на «ЗООрегата». Відправляйтеся у навколосвітню подорож всією компанією і зберіть тваринок з усіх континентів у своєму порту. Діти стають старші або ж хочеться більшого - «освіжайте» гру за рахунок використання більш складних правил: з’являються додаткові перепони у вигляді течій та водоворотів, а також стрілянини з суперниками! Буде гаряче, динамічно і неочікувано! Завдяки цьому гра відмінно підійде від наймолодших і до бабусь і дідусів.

Важкий день, багато зустрічей, бесід, ємоцій… І аж ніяк не хочеться думати, будувати, рятувати чи воювати з якимись незрозумілими істотами? Потрібно відпочити і переключитися на щось інше, що не потребує надміру затрат енергії та дає змогу використовувати «обмежений арсенал» своїх умінь та навичок. Найперше, можна полоскотати своє нахабство, спритність та увагу: спробувати знайти в компанії яскравих фруктів овоч с городу. Проте попереджаємо: він так уміло замаскувався, що геть не відрізниш від грушки чи яблука! Вирахуй, перерахуй врожай і перейди на просунутий рівень, де одночасно можна прокачати увагу та усний рахунок, а 4 варіанта гри нададуть можливість кожному проявити себе якнайкраще – це все турбо-гра «Фрукт Нахаба».

 

Пам’ятаєте «Дженгу», в якій потрібно не розвалити башту з деревяних брусочків? Пропонуємо вам побудувати власну башту із… кольорових стільчиків «Mistakos». Правила прості: встановлювати стільчики один на другий все вище й вище до тих пір, доки вся конструкція не завалиться. Думаєте просто? Спробуйте – розкажете свої власні враження від кольорової феєрії.

Веселі перетворення із користю? Будь ласка! Настільна гра дає можливість перетворитися навіть на поросяток «покопирсатися» у болоті та «вимазати» брудом своїх поплічників – «Хрю-Хрю-Бол», або ж пожбурляти кілечка прямо на шії рожевих фламінго - «Рінго-Фламінго». Розвивайте у дитині влучність і спритність, мілку моторику, засвоюйте нові знання про навколишній світ, розвивайте творчі задатки, логічне і стратегічне мислення, пам’ять та увагу й інші якості, необхідні для формування кожної особистості.

Словесний креатив і уява разом із «Супер Головоноги» зроблять будь-який вечір незабутнім! І не тільки тому, що ваша пам’ять змушена буде трохи попрацювати. Можливо, ви винайдете нові слова, імена й назви: хіба ж то жарт - придумати назви 24 цікавим істотам? Які? Та хоч Покришун Курносикович, Буліляй Квакшурович чи може Федькоручка?

Ура! Всі щасливі й задоволені! Поспілкувались, гарно пограли, насміялися, відволіклися, і, звісно ж, зголодніли. Всі разом дружно попоїли і тут… страшне одвічне питання: «Хто миє посуд?» А-а-а-а-а! І вечір міг би бути зіпсований, якби не геніальна настільна гра «Хто миє посуд?». Все просто: хто програв, той і миє посуд. Саме завдяки цій грі у вас зникнуть нескінченні дебати про те, хто ж змушений буде виконати цю невдячну роботу. Адже мета гри полягає у тому, щоб позбавитися брудного посуду.

Хух, здається основне і "по верхам" охопила. Поки писала, отримала безліч задоволення, занурилася у кожну гру з головою і насалодилася результатом. Сподіваюся, вийшло цікаво і корисно.

P.S. І звичайно ж, ви можете звертатися до нас за створенням персональної ігротеки за вашим індивідуальним запитом.

Поширити у соц. мережах: