Osvitanova.com.ua

1. Початкова школа Фамачангтанг у Тибеті вважається найвищою школою у світі.

Знання прямісінько з небес! Школа знаходиться на висоті 5,373 метри над рівнем моря, що в свою чергу на 200 метрів вище, ніж базовий табір найвищої гори в світі Джомолунгми (Еверест).

 

2. Якщо серед наших читачів хтось турбується про свій вік - забудьте про це! Найстаршою школою у світі вважається Королівська школа в Кентербері, Англія.

Школа була заснована у 597 р. н.е. Однак, не дивлячись на її поважний вік, сьогодні вона є досить популярною, з якісним обладнанням, актуальними предметами та забезпечує сучасну освіту.

 

3. Ви знаєте, що таке бути 100% еко-френдлі? А от школа на Філіппінах, виготовлена повністю з перероблених пляшок, знає!

Знадобилося близько 9000 пляшок і кількох десятків волонтерів, щоб побудувати основу.  Кожна пляшка задля міцності була наповнена піском, водою та соломою. Для створення стін використовувалася цементноподібна речовина, щоб тримати пляшки на місці, коли вони були складені поверх одна одної.

 

4. Найбільша школа у світі за кількістю учнів - це школа міста Монтессорі в Лакхнау, Індія.

Школу щоденно відвідують понад 32 000 дітей. Вона має більше тисячі класних кімнат, 3700 комп'ютерів і щорічно витрачає тисячі фунтів на канцтовари та книги.

 

5. Персоналізований підхід до навчання - done!

Ще в 2014 році в Туріні (Італія) існувала початкова школа, яка мала лише одного вчителя та одного учня, що дало їй звання найменшої школи у світі. Чиновники вирішили залишити школу відкритою, якщо у школі є щонайменше один учень.

 

6. Діти в Голландії починають свій шлях учня у той день, коли їм виповнюється 4 роки, тому майже кожного дня є хтось новенький у класі.

Вважається, що діти повинні бути на одному рівні розвитку коли школа з'являється в їхньому житті. Це спрощує процесс соціалізації та виділяє більше часу для створення міцних дружніх зв'язків.

 

7. Час харчування школярів у Франції вважається частиною навчального плану.

Діти вивчають не лише різноманітність продуктів харчування, а й те, звідки вони надходять, як демонструвати гарні манери та етикет.

 

8. Ви коли-небудь бачили школу на човнах? У Бангладеші не менше 100 таких шкіл! У кожної з них є доступ до інтернету, бібліотека та сонячна енергія.

У Бангладеші річні повені можуть зруйнувати будівлі для сотень тисяч людей. Також у деяких районах в сезон дощів з липня по жовтень річки виростають до 4 метрів або 12 футів і дороги стають непрохідними: отже, потреба у таких мобільних школах очевидна.

 

9. Полюбляєте екстрим? Деякі живуть з цим відчуттям з дитинства. У віддаленій місцевості Колумбії діти мусять їздити до школи на троллеї.

Виявляється, що сталеві дроти є єдиною формою пересування для тих, хто живе в ізольованій долині під назвою Лос Пінос. Дуже маленьким дітям не дозволяється використовувати троллей самостійно. Таким чином, вони подорожують по кабелю зі своїми батьками або старшими братами чи сестрами. Якщо діти не хочуть обирати такий шлях, то їм доводиться йти через тропічний ліс близько двох годин, аби дістатися школи.

 

10. Любителям кошенят присвячується: школа в Німеччині побудована у вигляді гігантського білого кота.

Потрапити у школу можна заходячи до рота кота, всередині школа виглядає дуже схожою на звичайні. Але одна з ключових особливостей - це хвіст кота, який розташований у задній частині будівлі і слугує гіркою для спуску.

Поширити у соц. мережах: