Osvitanova.com.ua

Як батько та як освітянин я бачу два важливі тренди.Перший – дітям рідко буває цікаво в звичайній школі. Нажаль, не всі сучасні вчителі розуміють просту істину — процес навчання буде якісним тільки тоді, коли дитині буде цікаво. Коли дитина все робить із задоволенням, в неї формується запит на додаткові знання.

Другий — переважна більшість батьків хотіли б, щоб їх діти були розвинені всебічно. Тому вони намагаються знайти що саме буде цікаво їх дитині. Возять їх на спортивні гуртки, музику, додатково займаються шкільними предметами. Все це віднімає купу часу у батьків.

Якщо першу проблему приватні навчальні заклади намагаються вирішити, то другу – далеко не всі. Тому ми вирішили створите те, що умовно можна було б назвати креативний простір для дітей. Чому б ні? Для дорослих такі простори відкривають постійно, для дітей теж треба їх робити.

Коли ми підрахували, то виявилося, щоб нам вдалося зібрати 30 напрямків на одній локації. Ось кілька прикладів.

Для дітей дошкільного віку: музика, єдиноборства, сценічна та акторська майстерність, майстерня hand-made, живопис, а також гурток Lego Creativity та звичайно мовна програма для малюків , за унікальною методикою DEC school, яка успішно працює вже шість років в нашіх мовних школах.

Для дітей молодшого шкільного віку – ті ж самі предмети, але додаємо ще й танці та етнічні барабани.

Для середнього шкільного віку ми додаємо ще додаткові заняття за шкільною програмою, але не так нудно як в звичайних школах. Наприклад курс STEM, який спрямований на розвиток наукового бачення дітей через такі науки як математіка, фізика, хімія та біологія. Мета – розкрити допитливість у дитини, зацікавити її предметом. Додаємо ще курси вокалу, популярні тепер занятті з робототехніки, програмування відео ігр, 3D прінтинг та фотомайстерню. А в єдиноборствах діти можуть обрати – айкідо чи кікбоксінг.

Для формування життєвих та лідеських навичок – профі тайм, бізнес, дебати! Дуже різноманітній блок з арту: від класичного живопису до сучасної графіки. Особливі курси з ошибани та китайської калліграфіі.

Без зайвої гордості може сказати, що саме так має виглядати звичайна школа майбутнього. Діти повинні мати можливість обрати те, що стане їх passion, їх пристрастю. А батьки – повинні мати можливість дати дітям цей вибір і не витрачати забагато свого часу на постійні пересування містом зі школи на гурток чи з гуртка на інший.

Поширити у соц. мережах: