Osvitanova.com.ua

Фото - FATHERSCLUB.COM.UA

Із вересня 2018 року у львівських школах запровадять уроки толерантності для вчителів та учнів. Всього таких уроків буде три протягом всього року. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла голова ГО «Розправлені крила» Юлія Аронова.

Такі уроки викладатимуть соціальні педагоги або психологи, які наприкінці серпня прослухають кількагодинну лекцію від ГО «Розправлені крила». Також їх ознайомлять з методичними рекомендаціями щодо цих уроків, які ще є в процесі розробки.

За словами Юлії Аронової, головна мета уроків толерантності – щоб тема інвалідності перестала бути табу. Найважливіше в них – це індивідуально-особистісний підхід, тому ГО «Розправлені крила» лише надаватиме рекомендації психологам та соціальним педагогам, а ті вже будуть вибудовувати уроки відповідно до кожного класу.

«Одним із завдань може бути збудувати із конструктора Lego доступне місто для дітей з інвалідністю. Важливо дати дітям уявлення про інакшість та розпочати діалог з ними на цю тему», 

– говорить Юлія Аронова.

Нагадаємо, що окрім ГО «Розправлені крила» проектом керує Львівський кластер розвитку освіти та креативності та  навчально-методичний відділ освіти міста Львова. Наразі фінансів на такі уроки не передбачено, тому проект проводиться із власної ініціативи.

Ганна Аргірова

Поширити у соц. мережах: