Osvitanova.com.ua

Відтепер українські студенти зможуть брати участь у дослідницькому стажуванні в Канаді у межах Програми Mitacs Globalink Research Internship – урочиста церемонія її відкриття пройшла в Києві, у Національному музеї Тараса Шевченка.

Щороку, з травня до вересня, до 35 учасників з України, що пройшли відбір, упродовж 12 тижнів стажуватимуться під керівництвом викладачів канадських університетів. Дослідження відбуватимуться з різних наукових дисциплін: від інженерних, технічних і математичних до гуманітарних і соціальних наук. Під час подання заявки студенти зможуть обрати до 7 дослідницьких проектів, які надають канадські вчені.

«Сьогодні Україна приєдналася до такої цікавої та корисної програми, учасниками якої вже є студенти з 9 країн світу, зокрема, Австралії, Франції, Німеччини. Програма є дуже важливою для українських студентів, адже вони зможуть отримати та покращити компетентності в дослідницькій діяльності, а також відчути чудову атмосферу та культуру Канади», – зазначив під час урочистої церемонії заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба.

Наразі програма стажування доступна в більш ніж 60 університетах Канади. Вона включає не лише роботу над спільним проектом, а й переліт, стипендію, медичне страхування, можливість відвідувати заходи з професійного розвитку тощо.

Нагадуємо, що нещодавно начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН Анна Новосад розповіла про європейські дослідницькі програми, до яких можуть долучатися українські вчені. Насамперед йшлося про Горизонт-2020 – найбільшу рамкову програму ЄС в сфері науки, дослідження та інновацій.

Поширити у соц. мережах: