Osvitanova.com.ua

Prometheus.org.ua

Українська мова та література. Підготовка до ЗНО

Курс покликаний допомогти всім охочим поглибити та закріпити набуті знання із шкільного курсу української мови та літератури. Він розрахований не на вивчення української мови та літератури як такої, а на допомогу саме у підготовці до ЗНО і рекомендований учням 7-10 класів. Курс розбито на теми, кожна з яких містить блоки або підтеми, які відповідають програмі ЗНО та засновані на досвіді попередніх років. Ви зможете побачити відеолекції до кожної підтеми, презентації та конспекти. Їх розміщено під відео. Матеріали доступні для завантаження та перегляду у будь-який зручний для вас час, що значно спростить підготовку та дозволить ще раз переглянути потрібне безпосередньо перед тестуванням. Курс безкоштовний.

Математика. Підготовка до ЗНО

Під час курсу ви навчитеся будувати математичні моделі реальних об’єктів, процесів, явищ, досліджувати ці моделі математичними засобами, виконувати математичні розрахунки та перетворення числових і буквених виразів, будувати й аналізувати графіки функціональних залежностей, розв’язувати рівняння, текстові задачі, аналізувати інформацію, що подана в графічній, табличній, текстовій та іншій формах та багато іншого. Взагалі, курс розбито на 6 розділів та 23 теми, він також є безкоштовним.

Історія України. Повний курс підготовки до ЗНО

Цей безкоштовний курс стане у пригоді всім, хто прагне закріпити набуті знання шкільної програми з історії України та підготуватись до ЗНО й ДПА. Його розбито на теми, які відповідають програмі ЗНО та охоплюють історію України від заселення території до подій сучасності. Він складається з 31 теми з історії України від стародавніх часів до сучасних подій у незалежній Україні.

Новітня історія України: від початку Другої світової війни до сучасності

Курс допоможе опанувати історію України з 1939 до 2014 року. Теми лекцій: «Українські землі напередодні і в перші роки Другої світової війни (1939-1941 рр.)», «Бойові дії між Вермахтом і Червоною армією на території України в 1941-1944 рр.», «Україна в нацистському проекті «Нової Європи» (1941-1944 рр.)», «Реставрація радянського ладу та планової економіки в Україні (1943-1953 рр.)», «Самостійницька альтернатива для України – український визвольний рух (1939 – 1950-ті рр.)», «Від Хрущова до Черненка: суперечливе життя Радянської України (1950-ті – 1985 рр.)», «Під знаком «Перебудови»: реформи і крах комунізму в Україні (1985 – 1991 рр.)», «Український державний проект: виклики, успіхи, поразки і перспективи (1991 – 2014 рр.)». Тривалість навчання становить шість тижнів. Записатися на безкоштовний курс можна за посиланням.

Вибрані питання європейської історії

Метою курсу  є критичне осмислення суспільного явища, котре вважають центральною подією у європейській історії – переходу від традиційного до модерного світу. Головний наголос ставиться на змінах, які пережили і продовжують переживати головні суспільні структури (сімʼя, місто, нація, покоління). Окрім того, кожна з тем обговорюється у специфічно історично-культурному контексті Східної Європи. Курс розрахований на десять тижнів та обіймає дев’ять ключових для європейської історії тем: «Традиційне суспільство», «Модерність та модернізація», «Місто й урбанізація», «Нації і націоналізм», «Шлюб і сім’я», «Міт», «Ідентичність», «Цінності», «Покоління». Тривалість — десять тижнів.

Ed-Era.com

Лайфхаки із української мови

Онлайн-курс розроблено у формі корисних порад, що допоможе опанувати базові теоретичні знання з української мови, виробити навички успішної мовленнєвої комунікації та підготуватися до складання ЗНО. Курс складається із 16 тем, тестових та відкритих завдань, допоміжних матеріалів та супроводжуючого інтерактивного конспекту на платформі EdEra Books. Навчання триває п’ять тижнів. Докладніше тут.

Лайфхаки із української літератури

Курс, що розділений на п’ять модулів і триває п’ять тижнів, допоможе простежити історію розвитку мистецтва слова від фольклору й перших писемних пам’яток до сучасної української літератури, опанувати базовими теоретико-літературними поняттями, виробити навички аналізу художніх творів. Подивитися програму можете за посиланням.

Українська мова І

Під час навчання ви розглянете основні розділи мовознавства, вивчете фонетику, графіку та орфографію, опануєте будову слова, лексикологію та фразеологію. Половина курсу присвячена морфології, без вивчення якої не можна знати жодної мови. Курс розрахований на учнів 9-11 класів. Докладна інформація міститься тут.

Математика: Арифметика, рiвняння та нерiвностi

Слухачі безкоштовного курсу засвоять базові та важливі математичні поняття: від дробів та пропорцій до степеня та логарифма. Більшість всього часу приділяється методам розв’язання різного роду рівнянь та нерівностей. Курс поділено на 15 лекцій, а навчання триватиме шість тижнів.

Історія: Зародження української нації

У цьому курсі ви спробуєте відстежити етногенез українців, довести наявність прямого зв’язку між Київською Руссю і сучасною Україною. Чи були терени нашої неньки у той час історичною периферією? Де прадавні легенди змішуються з фактами? Шукаючи відповіді на ці питання, ви пройдете шлях від неандертальців і кочівників до Речі Посполитої та уній. Тобто від появи першої людини на території сучасної України до 1601 року. Курс стане в нагоді школярам старших класів, абітурієнтам, що готуються до ЗНО, та студентам, для яких історичні дисципліни не є профільними.

Механіка

Механіка — наука, що вивчає рух матеріальних тіл, взаємодію між ними, а також умови рівноваги систем тіл. Отже, цей курс дасть фундамент для розуміння всіх інших тем фізики: кінематики, електрики, магнетизму, квантової фізики. Курс поєднує теорію та практичну частину. Ви навчитесь використовувати отримані навички не тільки для розв’язання шкільних задач, а і для побудови власних проектів на основі фізичних законів. Викладається безкоштовно.

Англійська мова: частини мови

У цьому курсі окремо розглядається кожна із частин мови, а також те, як і коли вони використовуються та яку роль у реченнях виконують. Курс підходить для учнів, які хочуть зміцнити здобуті в школі знання; для абітурієнтів, які готуються до ЗНО; для студентів, у яких англійська мова не є профільним предметом; а також для будь-кого, хто хоче вдосконалити свої навички, а також підтягнути граматику. Навчвання триває шість тижнів, є безкоштовним.

Біологія: рослини, гриби та лишайники

Перший курс біології включає в себе не тільки матеріал з ботаніки, а й базову інформацію, необхідну для розуміння біологічних процесів. Тож спочатку ви опануєте анатомію та фізіологію рослин, а вже потім різноманітність рослинного світу. Реєстрацію на курс, що складається із 15 лекцій, вже відкрито.

Географія: Загальна географія

Курс актуальний для учнів 6-11 класів, а також є базовим при підготовці до ЗНО. Під час проходження цього курсу ви дізнаєтесь історію найвизначніших географічних відкриттів, опануєте навички використання планів і карт, пізнаєте таємниці оболонок Землі та, найголовніше, навчитесь розв’язувати будь-які географічні задачі. Деталі тут.

ZNO.ua

Онлайн-курси

Центр підготовки до ЗНО пропонує онлайнові курси із основних шкільних предметів: українська мова та література, англійська, математика, біологія, історія України, географія. Підготовка триватиме чотири семестри (1 семестр = 2 місяці), у рамках яких системно розбиратимуться всі теми протягом восьми місяців. В рамках кожного семестру на вас очікують: 32 години живого спілкування з наставником, матеріали за темами для самостійного опрацювання, більше 320 тестових завдань для опрацювання, перевірочні проміжні тести, 16 вебінарів по 2 години, організовані на спеціальній навчальній платформі в інтернеті, у рамках якого викладач роз′яснює усі моменти з теми, подає теорію, пояснює особливості тестів, відповідає на питання, дає підказки й поради щодо вивчення цієї теми. Вартість: 45 грн/година.

Поширити у соц. мережах: