Osvitanova.com.ua

Пакистанська правозахисниця Малала Юсафзай вступила до коледжу в Оксфорді. 20-річна лауреатка Нобелівської премії миру буде вивчати філософію, політику і економіку.

 

Фотографія: peoples.ru

В 11 років жителька Пакистану Малала Юсафзай почала під псевдонімом вести блог для BBC. В своїх дописах вона відверто розповідала про зазвичай нецивілізовані умови життя при талібах і про їх заборони освіти для дівчат. У жовтні 2012 на неї було вчинено замах: бойовики перехопили її в шкільному автобусі й вистрілили в голову. Вижила Малала тільки чудом.

 

Після цього її у важкому стані перевезли до Великої Британії, де вона і живе зараз. В 2013 вийшла її автобіографія «Я – Малала». Книга була перекладена багатьма мовами світу.

 

У жовтні 2014 сімнадцятилітня дівчина отримала Нобелівську премію миру з формулюванням «За боротьбу проти придушення дітей і молодих людей і за право всіх дітей на освіту». Малала стала наймолодшою лауреаткою в історії.

 

У серпні 2017 стало відомо, що пакистанка буде вчитись в Оксфорді. Це право вона заслужила на підставі випускного шкільного іспиту. Тепер 20-річна Нобеліатка буде вивчати філософію, політику і економіку в оксфордському коледжі Леді-Маргарет-Холл.

 

Посмотреть изображение в Твиттере

 Читать

Malala ✔@Malala

So excited to go to Oxford!! Well done to all A-level students - the hardest year. Best wishes for life ahead!

10:24 - 17 авг. 2017 г.

 8 0568 056 ответов    56 8311 Ретвит    330 416330 416 отметок «Нравится»
Поширити у соц. мережах: