Osvitanova.com.ua

На сайті Best European Learning Materials Award* з’явився шортліст із номінантами на цьогорічну нагороду. До переліку претендентів вперше потрапили два підручники з України. За престижністю цю премію можна порівняти з Пулітцерівською у журналістиці або з Букерівською у літературі.

Загалом до коротких списків «Найкращі європейські навчальні матеріали» увійшли 35 навчальних видань з усієї Європи. Серед книг, які позмагаються за нагороду цьогоріч, також опинилися українські підручники «Німецька мова (2-й рік навчання)» та «Німецька мова (3-й рік навчання)» Світлани Сотникової та Ганни Гоголєвої, що вийшли в харківському видавництві «Ранок».

«Вперше в історії незалежної України! Українські підручники — у короткому списку номінацій на кращий європейський підручник BELMA 2024! Безмежно вдячний авторам та усій команді видавництва за роботу над виданнями, що визнані одними з найкращих у Європі», — каже Віктор Круглов, генеральний директор видавництва «Ранок».

Відомо, що наклад одного з підручників видавництва — «Німецька мова (3-й рік навчання)» — було майже повністю знищено внаслідок ворожого удару по друкарні «Фактор-Друк» у травні. За два місяці видавництво повністю відновило майже 69 тисяч примірників видання.

«Створення цього підручника проходило у справді складних умовах. Спочатку наша команда, більша частина якої знаходиться в Харкові, під щоденними обстрілами й за відсутності світла готувала підручник до конкурсного відбору. Потім уже повністю готовий тираж було знищено, його нам доводилося відновлювати власним коштом у найкоротші терміни. Проте всі ці зусилля були немарні. Ми вчасно завершили підготовку до навчального року, а два наші підручники ще й претендують на звання найкращих у Європі. Сподіваємося на перемогу!» — розповідає гендиректор «Ранку».

Він зазначив, що ці підручники особливі своїм інтерактивним доповненням, яке полегшує навчальний процес для учнів і педагогів.

«Особливістю підручника став електронний додаток ІЗЗІ з інтерактивними тестами та аудіовправами для школярів. З цього навчального року абсолютно до всіх підручників буде підготовлено цифрові додатки, щоб зацікавити учнів та полегшити роботу вчителя», — зауважує Віктор Круглов.

Організатори BELMA повідомили, що цього року на премію подано навчальні матеріали 27 європейських видавництв. Оцінювали видання незалежні експерти з видавничої справи, розробки навчальних програм і викладання.

«Ми отримали близько 60 заявок із 13 різних країн та від 27 видавців. Подані підручники охоплюють широке коло шкільних предметів, від біології до іспанської мови, та різноманітних форматів, як-от ігри, журнали, абетки й матеріали для вчителів», — зазначають організатори.

Оголошення переможців відбудеться вже цієї осені в межах Франкфуртського книжкового ярмарку.

* Best European Learning Materials Award — одна з найпрестижніших нагород для навчальних видань. Вона вручається щороку за найкращі навчальні матеріали з усієї Європи. Церемонію нагородження організовує European educational Publishers group спільно з Франкфуртським книжковим ярмарком.

{{read_more|Читайте також| 4013, 4405}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: