Osvitanova.com.ua

Сьомий рік поспіль українські школярі змагаються у «ЗНО математика BOT Challenge», щоб підготуватися до вступних іспитів і отримати призи. Так, цього року з 15 березня по 17 травня понад 36 тисяч старшокласників зі всієї України розвʼязали 80 тисяч завдань.

Перше місце у змаганні посів Родіон Михайловський, учень Українського фізико-математичного ліцею імені Тараса Шевченка. Він відповів правильно на 99% отриманих завдань та здобув 4919 бали. Друге місце посіла Ганна Бабич з Київської загальноосвітньої школи №6 з результатом в 4864 бали. Анна Шульга з Харківського наукового ліцею «Обдарованість» набрала 4754 балів і за це була нагороджена третім призовим місцем.

«Математика ще з молодшої школи була одним з моїх найулюбленіших предметів. Згодом я зацікавився інформатикою і зрозумів, що у майбутньому бачу себе розробником. Планую вступати на спеціальність “Компʼютерні науки”, тому багато докладаю зусиль для підготовки до іспитів. У цьому мені допомагає "ЗНО математика BOT Challenge", де я майже щодня розвʼязую задачі«, – коментує переможець Родіон Михайловський.

У межах челенджу школярі не тільки розвʼязують завдання, а також мають можливість подивитися тематичні вебінари – від підготовки до вступу до повторення складних математичних тем. 

Челендж розпочали Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця та ІТ-компанія SoftServe, він триває з 2017 року. Цього року найбільша кількість учасників була з Львівської, Київської та Харківської областей. Учасники отримують задачі з програми НМТ, а за правильне розв’язання нараховуються призові бали. Участь в челенджі можуть брати учнів 9-11 класів з будь-якого куточка України.

Джерело фото Depositphotos

{{read_more|Читайте також| 3972, 4341}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: