Osvitanova.com.ua

У 2022 році під час повномасштабного вторгнення сусідня держава-терорист порушила не тільки наші кордони. Вона зруйнувала життя мільйонів родин і дітей зокрема. Відірвала їх від навчального процесу, розлучила з рідним домом, школою та однокласниками. Тоді ми відкрили можливість продовжити дистанційне навчання для понад 5000+ дітей.

Мріючи повернути кордони 1991 року, ми хочемо надати РІК БЕЗОПЛАТНОГО НАВЧАННЯ на платформі Alterra Externat для 1991 людини та навіть більше… Бо чим більше українських людей знає свою історію, мову та літературу, тим ми міцніше й ближче до дому, навіть якщо поки далеко від нього.

Що передбачає навчання в Alterra Externat

Зарахування до ліцензованого закладу освіту Alterra School. Документи можна надати дистанційно. Навчальний план для самостійного навчання по всіх предметах та roadmap. До нього – електронні підручники для навчання. Проміжні тести для визначення рівня засвоєння теми. Так буде легше зрозуміти, яку тему вдалося засвоїти легко, а яку треба пройти ще раз.Тестування на оцінки не впливає. Кожного тижня проходить 2-годинна консультація на тему предмета в кожному класі. Консультації призначені роз'яснити учням найскоадніші теми. Наприклад, в українській мові це може бути тема «Члени речення», а в Історії України — козацтво. І так по різних предметах у різних класах. Прямий етер є необов'язковим для відвідування, якщо учень добре розуміє тему й не потребує додаткової допомоги — він може не відвідувати етери.  Підготовка до ДПА. Складання ДПА відбувається також на нашій платформі онлайн. Допоможемо в підготовці для досягнення максимальних результатів. Технічно проста атестація. Проходить з кожного предмету окремо, відбувається повністю онлайн, а на проходження тестування є ціла доба. Для учнів Alterra Externat передбачена знижка на онлайн-курси з підготовки до НМТ Alterra Academy. Зв’язок з Батьківщиною. Дистанційна українська освіта допоможе зберегти роки (класи) навчання у разі повернення, підтримувати культурні зв’язки та здобувати нові сенси.

Для кого діє ця пропозиція?

Ми будемо раді учням з будь-якими освітніми потребами:

ВИПУСКНИКАМ. Учні 11 класів, які хочуть зосередитися на підготовці до вступу в ВНЗ, а всі предмети для річної атестації скласти онлайн. ДІТЯМ З ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ. Допомогти їм продовжувати здобувати українську освіту. ДІТЯМ, ЯКІ ЖИВУТЬ ЗА КОРДОНОМ і  навчаються в місцевих школах або ж ні. Планують повернення або ні. Але все одно хочуть здобути українську освіту та отримати атестат. ВІЙСЬКОВИМ, яким необхідно отримати атестат для кар’єрного зростання. І КОЖНОМУ УКРАЇНЦЮ, який вже є частиною 1991 — вільної освіченої та незалежної нації!

Трохи детальніше про Alterra Externat

З 2018 року Alterra School пройшла всі етапи розвитку: від школи сімейного типу до ліцензованої мережі шкіл. Заклади знаходяться в Києві, Львові, Чернівцях, Тернополі, Дніпрі, Одесі, а також є Alterra Online та Alterra Externat. За цей час ми набули великого досвіду й знаємо, що саме потрібно дітям на самостійному домашньому навчанні.

Ми створили ВЛАСНУ ЕКСТЕРНАТ-ПЛАТФОРМУ. Вона дозволяє не виходячи з дому складати атестації та отримувати матеріали для навчання. Дистанційне онлайн-ліцензування зручне для батьків та дітей з 1 по 11 класи, незалежно від місця перебування.

Чому важливо здобути українську освіту

Перші школи на території України, про які історики мають свідчення, належать до початку становлення Давньоруської держави — ще у IX ст. У 1086 р. – Відкривається перша школа для дівчат. Усі, хто хотів здобути освіту, отримували її незалежно від статі. У 1580-х відкриваються братські школи.Це явище унікальне, притаманне лише Україні. 1762-1796 Масова освіта поступово переходить у більш керовану державою під час царювання Катерини ІІ. Кінець XVII ст. – Освіта зросійщена, бо відбувається російською мовою. Утім, на той час зароджується література народною українською мовою. У 1860-х використовуючи недосконалість російського законодавства, деякі вчителі говорять і викладають народною мовою. З 1918 року із встановленням радянської влади починається руйнація системи освіти. 1991 рік – Перший в Україні Закон «Про освіту» ухвалили 25 травня 1991 року. Разом з Державною національною програмою «Освіта» він стає базою для реформ наступних років. У перший рік незалежності в Україні діють майже 20 900 шкіл. З 24 лютого 2022 року понад 2 мільйони дітей вимушено покинули Україну — це носії нашої культури та державності. 2024 рік – у кожного українця з’являється можливість отримати безплатну освіту дистанційно зі свідоцтвом від ліцензованої школи.

FAQ

Який алгоритм зарахування на безоплатне навчання в Alterra Externat? 

Для зарахування необхідно залишити заявку на сайті. Далі клієнт-менеджер зв’яжеться з вами та проведе по всьому шляху: зробить довідку для зарахування в школу Alterra, розповість, які документи необхідні для оформлення (фото дитини, паспортні дані батьків і т. д.). Усі документи, крім особової справи, можна надати онлайн і дистанційно підписати договір. 

Скільки часу буде відкрита реєстрація?

Пропозиція безоплатного року навчання діє до 30 липня 2024 року. З 1 серпня буде діяти стандартна ціна на екстернатне навчання, яка все одно залишається однією з найдоступніших в Україні. 

Після закінчення безоплатного року треба буде переходити на повну оплату екстернатного навчання? Скільки це коштує?

Наразі ми маємо 4 пакети для екстернатного навчання. Після закінчення безоплатного року батьки та учні зможуть обрати для себе будь-який з пакетів для продовження навчання. 

Скільки часу на день варто приділяти навчанню? Чи можна займатися в будь-який вільний час?

Учень обирає для себе графік навчання самостійно – все залежить від віку дитини, мети навчання, наявності вільного часу та особливостей засвоєння інформації. Саме тому наш пакет – це мікс з візуальної та текстової інформації з додатковими онлайн-уроками, які пояснюють теми. 

Починаючи з якого класу діти можуть навчатися за екстернатною формою?

Діти можуть стати учнями екстернатної форми з 1 класу. 

Чи потребують діти допомоги батьків чи інших дорослих, навчаючись в Alterra Externat?

Усе залежить від віку дитини та навичок самоорганізованості. Звісно, учні молодшої школи будуть потребувати допомоги з підключенням до онлайн-зустрічей та входом в особистий кабінет навчання і під час складання атестації. Починаючи з 5 класу діти можуть самостійно навчатися, але потребують допомоги в організації навчального процесу. А от діти старшої школи вже можуть бути відповідальними за своє навчання самостійно – це важлива навичка, яка ще не раз знадобиться їм у житті. 

Чи є куратор навчального процесу?

Під час навчання передбачена допомога акаунт-менеджерів. Їхнє завдання – супроводжувати учнів у всіх адміністративних питаннях. Під час навчання щотижня буде проходити консультація з кожного предмету (2 години) по кожному класу – там учні зможуть ставити питання та отримувати роз'яснення по пройденому матеріалу.

Як відбувається оцінювання?

Як такого оцінювання немає. Під час навчання відбувається тестування з пройденого матеріалу. Воно допомагає учню зрозуміти ступінь засвоєння теми у відсотках та за необхідності пройти матеріал ще раз. Таке тестування не впливає на оцінки –  його мета підсвітити учню рівень засвоєння. А сама атестація відбувається двічі на рік, проходить повністю онлайн, на проходження предмета відводиться 24 години. 

Яку знижку отримують учні Alterra Externat на навчання в Alterra Academy (онлайн-курси підготовки до НМТ)?

Знижка становить 10%.

Відгуки батьків на навчання в Alterra Externat

Я Вам дуже вдячна! Це були два найкращі роки зі шкільного життя дитини. Подяка Вам за те, що надаєте можливість навчатися дітям дистанційно за кордоном та забезпечили нам можливість продовжувати навчання в українській школі під час цих викликів. Дякую за підтримку та турботу про дітей!

Так було приємно з вами співпрацювати. Я тільки жалкую, що ми раніше з вами не навчалися. Я рекомендувала й буду надалі рекомендувати вашу школу. Дякую безмежно всій вашій команді!

Матеріал цікавий, тож сидимо та все до крихти вивчаємо.

Залишити заявку

Джерело фото Depositphotos

{{read_more|Читайте також| 6342, 6340}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: