Osvitanova.com.ua

School Navigator – cервіс пошуку освітніх закладів для дітей. Нашою місією є спрощення вибору школи та додаткових освітніх послуг, які максимально відповідають запитам батьків і потребам дітей. Тож у цьому циклі статей ми спілкуємося зі школами й знайомимо вас із ними ближче.

Очільниця освітньої мережі GlobalKids та PIPL Lyceum Надія Дубченко розповіла нам, як розбудовувала освітню мережу львівських навчальних закладів. З цієї статті ви дізнаєтеся про особливості навчання та комунікацію з батьками в GlobalKids, а детальніше про PIPL Lyceum читайте тут.

У чому ваша особливість? Які цінності та навички ви розвиваєте в дітях?

Наша місія – супровід дітей на шляху до формування творчого мислення та будуємо навчальний процес на природній допитливості дитини, що забезпечує створення власного запиту на поглиблення знань. Ми ґрунтуємось на природній допитливості дитини, розвиваємо та поглиблюємо її пізнавальні інтереси.

Наша задача – зробити навчання не простішим, а більш зрозумілим, коли матеріал виходить за межі навчального. Таким чином компетентності дитини, які формуються у школі, вбудовуються у її картину світу, а знання розширюються з опорою на відоме. Важливою складовою нашого навчання є проєктна діяльність, адже саме вона дозволяє розвинути важливі для нас навички в дітях – спроможність винаходити, шукати й обґрунтовувати нестандартні рішення, а також мислити творчо, а не шаблонами.

У якому форматі відбувається навчання у вашому закладі?

Ми працюємо офлайн з 9:00 до 19:00. У першій половині дня діти мають класичні уроки та авторські курси, а після них починається другий блок – факультативи на вибір та гуртки, які дозволяють дітям розширювати коло інтересів і пробувати себе у різних напрямках.

Ми маємо чотири рівні навчального процесу:

фундаментальний (класичні дисципліни за державною програмою); світоглядний (як функціонує реальний світ 21 століття в різних сферах життя людства); прикладний (як застосувати знання зі шкільного предмета у сферах життя людства); проєктний (як створити реальний продукт, застосовуючи знання відразу з кількох дисциплін). 

Як ви допомагаєте інтегруватися й соціалізуватися дітям, що навчаються дистанційно?

Ми практикуємо різні формати співпраці з нашими родинами, оскільки під час повномасштабного вторгнення в кожної сімʼї виникли свої освітні потреби. У нас є сімейна форма навчання та екстернат для тих сімей, які залишаються за кордоном, але не хочуть втрачати знання в рамках української програми. 

Крім того, ми практикуємо гібридне навчання, коли частина дітей і вчитель знаходиться в класі, а частина – працюють через Zoom. Для таких ситуацій ми маємо в класах гарнітури й ноутбуки, аби вчитель міг однаково якісно доносити матеріал до дітей, які знаходяться в класі та онлайн. 

Через які канали ви підтримуєте зв’язок із батьками? Звідки батьки дізнаються про поточну успішність своєї дитини? 

Ми маємо власну платформу для всіх комунікацій про життя школи. Вона існує як у мобільному додатку, так і в deskop-версії. Там батьки можуть знайти  всі новини про наші події, щоденний звіт куратора про те, чим діти займалися протягом дня, побачити успішність дитини, отримати рахунок від школи, поспілкуватися з іншими батьками в «Кавʼярні класу» та написати повідомлення вчителю або іншому працівнику, з яким відчувають потребу сконтактувати. 

На вашу думку, яка роль батьків у навчальному процесі дитини? Чого ви очікуєте від батьків ваших учнів?

Одна із наших цінностей – синергія. Для нас дуже важливо, щоб батьки дивилися з нами в одному напрямку, інакше досягти успіхів і результатів стає неможливо. Ми багато працюємо над тим, щоб у школі гармонійно росла спільнота однодумців, які поділяють цінності, за якими ми працюємо та «говорять однією мовою». 

Ви наголошуєте на тому, що виховуєте національну свідомість і формуєте європейський світогляд особистості. Що саме ви вкладаєте в цю фразу?

Ми виховуємо нове покоління українців, і незалежно від того, в якій країні вони оберуть реалізовувати свій талант, приналежність до своєї нації назавжди залишиться з ними, тому наша задача – показати дітям, що їм є чим пишатися, що вони є частиною великої, сильної нації, здатної змінювати світ. Важливою частиною цього процесу є руйнація радянських стереотипів про виховання та освіту дітей, апробація найкращих світових практик, постійне навчання і пошук ідеальної освітньої формули, що спрацює саме для нас, саме для наших дітей. 

Які заходи безпеки вжиті у вашому закладі? Чи є укриття, як воно обладнане, охорона, відеонагляд?

Ми маємо в класах відеонагляд, доступ до якого мають лише наші родини. Таким чином ми демонструємо нашим батькам, що нам немає чого приховувати і їхні діти у безпеці в наших стінах. Цілодобова охорона і закрита територія – також важлива складова почуття безпеки для наших родин. Ну й, звісно, ми  можемо працювати під час війни тільки завдяки тому, що маємо безпечне укриття для наших дітей, де ми продовжуємо навчання під час повітряних тривог, адже освіта наших дітей не має зупинятися. 

Адреса: Львів, вул. Наукова, 5а; вул. Зелена, 115а; вул. Малоголосківська, 30а.
GlobalKids чекає на ваші дзвінки за телефоном: 067 408 16 55.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: