Osvitanova.com.ua

Яку підготовку має пройти викладач, щоб якісно вести онлайн-курси англійської. Як зрозуміти, що наставник не просто володіє англійською, а вміє вчити.

Онлайн-курси англійської: оцінюємо компетенцію викладача

Чи може будь-яка людина, яка володіє англійською, викладати мову всім охочим. Теоретично, вона могла б стати наставником, проте мистецтво викладання включає не лише знання самого предмета. Важливо також володіти безліччю педагогічних навичок, вміння знайти підхід до різних студентів, розуміти, як будувати урок і повноцінний мовний курс. Тому сьогодні поговоримо про особливості підготовки викладачів онлайн-курсів англійської. Після прочитання нашої статті ви зможете легко оцінити компетенцію будь-якого вчителя і зрозуміти, чи варто записуватися до нього на заняття.

Якою має бути освіта викладача онлайн-курсів англійської мови

Якщо ви записуєтеся на курс у мовну школу, ви можете потрапити до будь-якого з її численних викладачів, і багато закладів навіть не влаштовують попереднього знайомства зі студентами. Але якщо для вас важливо, хто вестиме заняття, сміливо ставте це питання менеджменту онлайн-курсу та обов'язково запитайте про освіту вчителя. Мінімальні вимоги до хорошого наставника, який навчатиме вас англійської:

закінчена вища освіта за спеціальністю «вчитель англійської мови», що передбачає, що фахівець не тільки розмовляє іноземною, а й пройшов підготовку як педагог;

наявність сертифікатів, що підтверджує рівень володіння мовою — теоретично припустимо, щоб учитель онлайн курсів англійської знав її на рівень вищий, ніж студенти, але у справді хорошого наставника повинен бути хороший Advanced;

додаткова підготовка — оскільки всі викладачі приходять із різних вишів, визнані мовні онлайн-школи обов'язково проводять додаткову підготовку своїх педагогів, щоб рівень викладання був однаково високим у всіх онлайн-групах.

Від освіти та компетентності педагога багато в чому залежить успіх його студентів

Якщо ви хочете потрапити в максимально комфортну групу з вивчення англійської онлайн, тоді обов'язково попросіть в адміністрації школи про можливість заздалегідь поспілкуватися з викладачем — особисто або на пробному уроці. Адже крім досвіду та освіти він має сподобатися вам як особистість — це необов'язково, але важливо.

Чи варто вчитися під керівництвом native speaker

Багато шкіл пропонують навчання з носіями мови. Це крута можливість повчитися під керівництвом людини, яка не володіє вашою рідною мовою і допоможе зануритися в англомовне середовище. Але перш ніж записуватися на подібні курси, уточніть кілька нюансів:

заняття з native speaker не підійдуть новачкам, оскільки вони не зможуть нічого зрозуміти;

важливо, щоб носій мови був викладачем і не просто спілкувався зі студентами, як в English Club, а навчав;

ідеальний варіант онлайн-занять — це чергування занять з native speaker і викладачем, який розуміє рідну мову учнів.

Тож за можливості обов'язково записуйтеся на заняття з учителем-іноземцем — це корисно і цікаво!

Поширити у соц. мережах: