Osvitanova.com.ua

Main School – приватна школа в Голосіївському районі Києва з поглибленим вивченням ІТ та використанням визнаних світом методик і підходів. Освітній процес влаштовано так, щоб комплексно розвивати в дітях tech&soft skills, які допомагають досягти успіху, стати творцями інноваційних продуктів та лідерами майбутнього.

Школа працює з 2016 року, а минулого року переїхала до просторої 4-поверхової будівлі з сучасним облаштуванням та усім необхідним обладнанням для комфортного навчання: творчі студії, лабораторії, бібліотека, зони відпочинку і т. д.

Ми відкрилися у 2016 році з ідеєю допомагати дітям вивчати ІТ паралельно з іншими предметами, адже вже тоді було зрозуміло, що цифровізація торкнеться усіх сфер нашого життя, і наступному поколінню варто бути з технологіями на ти. Ми прагнули забезпечити їм гармонійний розвиток, тобто вчити практичних і м’яких навичок. Спочатку в нас було кілька десятків учнів і ми займали два поверхи у бізнес-центрі. Проте кількість школярів та персоналу стрімко збільшувалася.

За 5 років школа розрослася і вже займала майже 3 поверхи. Але попри високу якість послуг, розташування у бізнес-центрі було великим мінусом і ми мріяли про переїзд. Ще до початку повномасштабного вторгнення ми прийняли рішення перемістити школу до більшої будівлі і збільшувати кількість учнів. Переїзд був запланований на 1 березня 2022 року, але цьому плану не судилося здійснитися через повномасштабне вторгнення росії. 

Звісно в перші дні війни, ми як і більшість компаній, намагалися врятувати свої сім'ї, переконатися в безпеці наших працівників та дітей. І вже через три тижні вирішили відновлювати навчання в онлайн-форматі. Це була нагода у ці неспокійні страшні часи дати дітям щось знайоме, стабільне, щось зі звичного для них життя, відволікти їх від новин і тривог. 

Те, що ми відновили навчальний процес багато в чому заслуга нашого колективу. Я є директоркою школи з перших днів її існування, основний менеджерський склад також працює від найперших днів і ми дружна, згуртована та загартована різними викликами команда.

Ми продовжували працювати хто звідки: з метро, з підвалів, з Польщі та Великої Британії, а хтось і зі своєї оселі в Києві, коли у передмісті столиці були ворожі війська.

І звісно мотивації рухатися далі додавали наші учні, які виявляли сміливість, терпіння, продовжували цікавитися навчанням і підтримували один одного.

Але думка про переїзд до окремого великого приміщення школи не покидала нас. І разом із власником школи Ігорем Закаловим ми вирішили відкривати нову будівлю, не зважаючи на всі ризики й складнощі. А в нашому випадку це була ще та задача, бо потрібно було завершити ремонтні роботи з нестачею ресурсів і відсутністю звичної інфраструктури в столиці, довгим доставлянням товарів і купою інших факторів, пов’язаних з війною. Це було справжнє випробування, але ми його пройшли згуртовано і на одному диханні. 

Ми з власником школи поділили задачі на дві глобальні: за ним ремонт, тобто будівельники й контроль, вибір обладнання та матеріалів; на мені – набір дітей, персоналу, налагодження навчальних процесів, програм, навчальних посібників і облаштування класів. Ситуація була патова,  на момент планування відкриття із 300 дітей школу відвідувало 37 учнів, всі решта перейшли на онлайн-формат.

В нас було трохи менше ніж місяць, щоб все облаштувати, подбати окрім основних приміщень ще про бомбосховище і заходи безпеки. Але ми це зробили, ми відкрилися! На 1 вересня набрали 120 діток, до нас повернулися наші вчителі й приєдналися нові талановиті й професійні педагоги.

Зараз у нас нові, комфортні обладнані кабінети, ми знову разом і навколо лунає дитячий сміх і гомін.

У школі є власне обладнане укриття, де можуть розміститися понад 300 людей. Є все необхідне для тривалого перебування. До школи підключений генератор на 33 кВт. Будівля школи підключена до автономного опалення. Температура повітря у школі завжди становить 23-25°C. І незалежно від зовнішніх перебоїв у будівлі та в укритті Інтернет є 24/7.

У кожного зараз свій фронт, у нас освітній! Завдяки відкриттю школи ми зробили щасливими якусь кількість дітей, надали якісні знання, психологічну підтримку, фізичний захист та догляд за дітьми. Ну і це про те, що навіть невеликій, але згуртованій команді до снаги неймовірні досягнення!

Перемога буде за нами й ми проведемо ще не одне 1 вересня і відсвяткуємо безліч випускних балів! А зараз навчаємо дітей і дбаємо про їхній розвиток, готуємо покоління щасливих, впевнених і успішних українців. 

Ми чекаємо наших вчителів-захисників і віримо, що вони повернуться до нас з перемогою! А ми своєю чергою їх гідно зустрінемо!

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: