Osvitanova.com.ua

До конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест», який цьогоріч відбудеться з 3 до 12 червня 2022 року традиційно увійшло сім стрічок. Найкращу з них обиратимете ви — саме за результатами глядацького голосування присуджуватиметься Ґран-прі. Дев’ятий «Чілдрен Кінофест» проходитиме в онлайн-форматі на сайті online.childrenkinofest.com для глядачів із території України та Польщі. 

Україну в конкурсній програмі Чілдрен Кінофесту представляє пригодницьке фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке». Знятий за мотивами казки Сашка Лірника, фільм змальовує пригоди козака, який намагається вибратися з пекла. Картина відзначена Призом глядацьких симпатій Національної премії «Золота Дзиґа», а сценарій — Премією імені Лесі Українки.

Із дитячого конкурсу Берлінале до програми Чілдрен Кінофесту потрапила ще одна стрічка в жанрі фентезі — «Неллі Рапп — мисливиця на монстрів» (Швеція). Картина занурить юних глядачів і глядачок у захопливі пригоди головної героїні в маєтку, повному чудовиськ.

Про подорож у часі й порятунок світу від екологічної катастрофи розповість фантастичний фільм «Місія Нови». На найбільшому міжнародному кінофестивалі для дітей Cinekid (Нідерланди) ця стрічка стала справжнім гітом, здобувши перемогу в чотирьох номінаціях.

Також у програму увійшла австрійсько-німецька комедія «Францові історії». Дев’ятирічний Франц натрапляє в інтернеті на відео інфлюенсера, який дає поради, як стати справжнім чоловіком. Франц у захваті, а от двоє його найкращих друзів піддають такі настанови сумніву. 

До програми фестивалю увійшла ще одна комедія спільного виробництва Бельгії, Нідерландів і Німеччини «Мій тато — сосиска». Батько 12-річної Зої звільняється з банку заради найбільшої пристрасті свого життя – акторства. Щоправда, актор із нього кепський. Таке рішення шокує всю родину, і єдина, хто спонукає рухатися назустріч мрії – його донька. Разом вони відвідують театральний гурток та проходять кастинги. Але здається, що єдиним проривом буде хіба роль сосиски в дурнуватій телерекламі.

Також в програмі представлена аргентинська стрічка «Дельфін». За сюжетом 11-річний хлопчик, який мріє грати в дитячому оркестрі, має намір потрапити на прослуховування у сусідньому селі. Але по дорозі на нього чекають перешкоди, які перетворяться на пригоду.

Фільмом-відкриттям стало анімаційне фентезі «Принцеса драконів». Будьте уважні – стрічка транслюватиметься лише 3-5 червня. Щасливе безтурботне життя Волосинки, яку виховує дракон, змінюється з появою чаклуна. Вона вимушена втекти з сімейної печери і зіштовхнутися зі світом людей. З ними вона пізнає справжню дружбу, але також дізнається, що таке жадібність.

Поза конкурсом глядачі познайомляться із класикою анімації — Чілдрен Кінофест покаже спеціальну добірку епізодів «Крота» до 65-річчя знаменитого чеського мультсеріалу

За традицією на фестивалі продемонструють і тогорічного переможця — пригодницьку стрічку «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії. Картина розповідає про пригоди двох друзів — дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.

Вшосте в межах Чілдрен Кінофесту відбудеться Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми. Прийом робіт до участі здійснювався до 18 травня.

Дізнатися програму «Чілдрен Кінофест» 2021 року можна за посиланням

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: