Osvitanova.com.ua

У той час як усунення відволікаючих факторів наближає вас до стану зосередженості, справжнє зусилля має полягати в тому, щоб відокремити сигнал від шуму, вважає Ілон Маск. Про це він розповів у своїй промові для випускників USC Marshall School of Business в Лос-Анджелесі.

Головною порадою випускникам пролунала рекомендація зосереджуватись на сигналі, а не на шумі.

«Багато компаній збентежені», — сказав він. «Вони витрачають гроші на речі, які насправді не покращують продукт».

Тут варто звернути увагу на два ключових моменти.

По-перше, подумайте про «продукт» як про все, над чим ви працюєте, маленьким чи великим.

Від написання електронних листів з оновленнями до складання презентації для інвестора, – запитайте себе: як виглядає найкраща версія? Якого результату я хочу? Потім працюйте у зворотному напрямку, створюючи кроки, які дозволять вам зробити свій «продукт» кращим.

По-друге, навчіться відрізняти сигнали від шуму.

Сигнали – це події, коментарі, досвід і спостереження, які можуть покращити вас, ваших співробітників, ваш продукт або вашу компанію в цілому. Шум – це те, що ми помилково визначаємо як сигнал, але насправді це просто тиск, щоб рухатись разом із натовпом або прогинатись під чужі вимоги.

Одним словом, сигнал наближає вас до досягнення ваших цілей. Шум віддаляє вас або зупиняє.

Щоб не заблукати в морі шуму, запитайте себе перед тим, як прийняти рішення, зробити дію або висловити ідею чи погляд: чи це наближає мене до моєї цілі?

Знайти межу між шумом і сигналом може бути важко. Ось чому так важливо мати поруч довірених друзів, колег і порадників для консультацій. Якщо ви не впевнені, який вплив матимуть конкретні дії чи слова, доведіть їх до тих, хто розуміє ваші цілі та може запропонувати певний ступінь об’єктивності.

Це ідеально узгоджується з іншим закликом Маска, висловленим під час цієї промови: «Залучайте великих людей – [людей], яких ви дійсно поважаєте».

Це дійсно так просто. Визначте правильні сигнали, і найкращих людей, і успіх буде цілком досяжним.

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: