Osvitanova.com.ua

Є час для додаткового навчання? Чудово. Перш ніж йти на платні курси, перевірте, чи немає підхожих для ваших цілей курсів на цих платформах. 

1. Prometheus

Одна з найбільших українських освітніх платформ масових відкритих онлайн-курсів. На ній розміщуються курси як від українських експертів, так і переклади курсів, створених закордонними університетами.

Тут можна знайти і професійні курси, і такі, які допоможуть вдосконалити життєві навички. Серед найпопулярніших курсів наразі – «Особистий та сімейний бюджет», «Основи Python» та «Навчаймось вчитись». Тут багато курсів з програмування, англійської, маркетингу, побудови онлайн-бізнесу, дизайну, економіки, управління персоналом, бухгалтерського обліку, управління громадами, антикризових комунікацій тощо.

2. EdEra

Команда цієї української платформи створює онлайн-курси, спецпроєкти, інтерактивні підручники та освітні блоги. На платформі є багато курсів для вчителів і матеріалів для учнів, які готуються до ЗНО. Також можна знайти курси з медицини, захисту прав, історії України, англійської мови, підприємництва, програмування, біології, математики.

3. Українська команда Google

Команда платформи регулярно запускає онлайн-курси для підприємців в рамках проєкту Google Digital Workshop. Наразі доступно 19 курсів, серед яких – основи програмування, мистецтво публічних виступів, онлайн-маркетинг. Є короткі курси на кілька годин або ж довгострокові на кілька днів.

4. ВУМ online

Освітня ініціатива, яка поширює ідеї та сприяє розвитку громадянського суспільства в Україні. Більшість курсів пов'язані з персональним розвитком, підприємництвом, розумінням побудови та діяльності відкритого суспільства і його формування в Україні. На платформі є курси з правової грамотності, проєктного менеджменту, креативного мислення, батьківства, фінансів і інших тематик.

5. WiseCow

Вільний відеолекторій WiseCow створений для того, щоб люди по всій Україні могли навчатися безоплатно. На сайті передбачено 9 розділів: література, кіно, мистецтво, музика, журналістика, театр, історія, мода та соціум, а також розділ «Міста» – карта соціальних ініціатив України та афіша подій. У кожному з розділів планується по 10 курсів. Кожен курс своєю чергою вміщує 10 відео та 10 додаткових матеріалів.

Цей формат актуальний для жителів великих міст, у яких є можливість відвідувати найрізноманітніші лекції, але немає часу. Та особливо відеолекторій знадобиться жителям маленьких міст і сіл, куди не так часто привозять крутих спікерів з масштабними лекціями. WiseCow прагне, щоб доступ до структурованих знань у всіх був однаковий. 

6. EduHub

Соціальний інноваційний проєкт від освітньої агенції Київської міської державної адміністрації пропонує курси з продажів і комунікацій, управління людьми, екології, ораторського мистецтва, критичного мислення, маркетингу, розвитку пам'яті тощо. та багато інших.

7. TED

Відома англомовна платформа, на якій експерти з різних сфер діляться своїми думками. Все більше контенту подається в тому числі з українськими субтитрами або перекладом. Виступи експертів стосуються різних нагальних питань науки, освіти, глобальних проблем, бізнесу, технологій тощо.

{{read_more|Читайте також| 4738, 2015}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: