Osvitanova.com.ua

BBC News Україна оголосила переможців премії Книга року BBC-2021, яку проводять у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Книгою року BBC-2021 став роман «Хто ти такий?» Артема Чеха, видавництво Меридіан Черновіц.

Переможець у кожній номінації отримає винагороду 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті.

Премію у номінації Книга року ВВС – Есеїстика-2021 здобула збірка есеїв Андрія Содомори «Про що писати…», видавництво Апріорі.

У номінації Дитяча книга року BBC–2021 перемогла книга Петра Яценка «Союз Радянських речей», видавництво Портал.

Читач року

Перемогу у конкурсі читацьких рецензій «Читач року–2021» здобула Людмила Даниленко за рецензію на збірку оповідань Сергія Осоки «Три лини для Марії», який увійшов до короткого списку Книги року BBC-2021. У подарунок Людмила отримала електронну книжку Kindle.

Редакторка BBC News Україна та член журі Марта Шокало сказала: «Цьогорічних переможців об'єднує те, що всі вони звертаються до минулого, аби краще зрозуміти теперішнє і пояснити, чому ми є тими, ким ми є. Артем Чех, який назвою своєї книжки обрав одвічне і головне питання «Хто ти такий?», літературно сильно та по-людськи щиро спробував на нього відповісти для себе і для кожного з нас. Книга Андрія Содомори нагадує нам теж про найважливіше – цінність нинішнього моменту життя, який автор майстерно матеріалізує у слова».

Радниця ЄБРР з питань культури та член журі премії Світлана Пиркало додала: «Минуле надихає і переможця категорії Дитяча книга року, захопливий екскурс Петра Яценка в радянське минуле, таке недавнє і водночас віддалене вже не одним поколінням. Нинішні діти дізнаються не лише про індоктринацію та дефіцит продуктів, але й про старі іграшки, школу та те, як спілкуватися з друзями без смартфона».

{{read_more|Читайте також| 5213, 5128}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: