Osvitanova.com.ua

Останні декілька місяців команда спецпроєкту Green Country Books плідно працювала над підручником з англійської «Stories» для 5-х класів, який цього року  пілотують учителі шкіл із деяких міст та селищ України. Мета цієї ініціативи – зробити уроки англійської в державних школах цікавішими, сучаснішими, додати технології та гейміфікацію.

Особливість підручника «Stories» в тому, що він побудований за моделлю перевернутого уроку, яка поєднує навчання онлайн та в класі.

Підручник складається з інтерактивної онлайн-платформи для підготовки та паперової книжки для роботи на уроках. Обидва елементи важливі, але платформа легко може замінити папір.

Онлайн-компонент Self-Study заміняє звичну домашку. Діти самостійно ознайомлюються з новим матеріалом на платформі, а на уроці під менторством вчителя практикуються в парах та групах.

Доступ до онлайн-платформи тут  https://booyya.com/course/stories/

Про всі переваги підручника від самої авторки Аліни Коршунової дізнавайтесь на онлайн-зустрічі  28.12 о 17.00 або за посиланням https://bit.ly/3kUANHz.

Авторський колектив «Stories» — команда професіоналів зі значним релевантним досвідом. Це методисти та старші вчителі школи англійської Грін Кантрі та спецпроєкту Грін Кантрі Букс, які розробили підручники та онлайн-складову для викладання англійської учням 1-11 класів. 

Аби потрапити на парти шкіл, «Stories» має набрати певну кількість голосів у державному конкурсі, де вчителі обирають, за якими підручниками вони хотіли б викладати.

Чому вчителі можуть НЕ проголосувати за цей підручник

Підручник Stories на фоні «гучних» британців — маловідомий, новий та не розкручений. При цьому, ті вчителі, які зараз тестують його, дають дуже позитивний фідбек.

Технології, інтерактивність — для декого із вчителів досі звучить, як щось із фільму жахів. Але, аби нове не викликало стрес, команда продумала «комфортну сучасність» – простий та зрозумілий інтерфейс платформи та похвилинні плани уроків із поясненнями та інструкціями. А ще розробники регулярно проводять безкоштовні навчальні вебінари для педагогів, які прагнуть змін та слідкують за освітніми трендами.

Українські автори. На жаль, часто словосполучення «український підручник» асоціюється з «неякісний», «недопрацьований», «ненадійний». Ми в таборі тих, хто кричить що це не так і прагне зламати стереотипи.

Чому вчителі проголосують ЗА підручник «Stories»

Сучасний підхід. Ми пропонуємо підручник, створений за моделлю «Перевернутий урок», яка широко використовується у світовій освітній практиці.

Апробованість. Перевірена навчальна модель, яка знаходиться на піці освітніх трендів. Найбільша в Україні мережа шкіл англійської Грін Кантрі вже чотири роки використовує «Перевернутий урок» у своїй практиці.

Онлайн-компонент. 12 інструментів на онлайн-платформі, за допомогою яких можна отримати щонайменше 20 видів активностей: робота з  текстами, відео- та аудіоматеріалами, вправи для знайомства та  закріплення матеріалу, тести, флешкартки, ігри.  

Внутрішня мотивація. Учні можуть взяти участь у Всеукраїнській олімпіаді з англійської мови «English Boom» та отримати призи.

Підтримка. Робота з платформою та викладання за таким підручником будуть абсолютно комфортними для вчителів із будь-яким досвідом користування гаджетами. До уроків розроблено інструкції, завдяки чому можна вивести викладання на новий рівень. А в очах дітей англійська стане предметом, що говорить із ними однією мовою — мовою ХХІ сторіччя.

Батьки можуть підтримати цю ініціативу просто запам'ятавши назву та обкладинку підручника. Учителі — чесно оцінивши та віддавши свій голос і ставши частиною руху до глобальних змін у системі освіти України.

Отримати цифровий підручник у вільному доступі   «Погортати» паперовий підручник (можна завантажити на сайті видавництва Підручники і посібники) Відвідати безкоштовний вебінар для вчителів англійської (кожен учасник отримає сертифікат про підвищення кваліфікації)

Контакти: greencountrybooks@gmail.com, Viber-спільнота для вчителів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: