Osvitanova.com.ua

В Україні стартував третій сезон щорічного інтерактивного інформаційно-просвітницького проєкту #ЖивіПисьменники.

Ініціатори проєкту – Український інститут книги та проєкт підтримки дитячого читання «BaraBooka, простір української дитячої книги». Мета проєкту – популяризація читання сучасної літератури серед дітей та підлітків.

В проєкті #ЖивіПисьменники представлений широкий набір інструментів для вдумливого читання з дітьми та роботи з текстом, доступний на спеціально розробленій сторінці. Там ви знайдете:

рекомендаційні матеріали для читання «#ЖивіПисьменники: дошкілля» з добіркою з 10 видань різних типів для дошкільнят, вправами, іграми, практичними розробками методистів дошкільної освіти; друге видання посібника «#ЖивіПисьменники. Батькам», створене в партнерстві з ГО «Смарт освіта», з описами 50 книжок, порадами психолога, ідеями для спільних ігор, розрахованих на розширену аудиторію підлітків до 14 років, який можна завантажити тут; каталог «#ЖивіПисьменники: Хто вони?», де систематизовано біографічні та бібліографічні дані сучасних українських письменників, які допоможуть розширити роботу з тими письменниками, книжки яких сподобалися найбільше.

Проєкт доповнює серія відеороликів #ЖивіПисьменники з дитячими письменниками, які взяли участь у проєкті.

Усі інструменти для супроводу юних читачів зручні в користуванні. Там є:

посібники; відеоролики; презентації для завантаження; підказки - QR-коди; пропозиції інтерактивної комунікації.

Проєкт розрахований для використання вчителями, бібліотекарями, видавцями й батьками.

«Коли в поле уваги дитини чи підлітка потрапляє твір про персонажів-однолітків, актуальні виклики й теми, знайомі місця, а не про страждання й муки у творах історії літератури, вони абсолютно по-новому дивляться на книжку й на читання. Дати дітям можливості «оживити» їхнє життя смислами (технології вони опановують і без нас, дорослих) — ось покликання нашої акції», – говорить ініціаторка і натхненниця проєкту Таня Стус.

Завантажити посібник

{{read_more|Читайте також| 4452, 4580}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: