Osvitanova.com.ua

В Україні з’явилась нова «Червона книга»: всі персонажі в ній вигадані, а ідея видання полягає в порятунку неіснуючими тваринами наявних видів.

Створена в інтерактивній формі, «Червона книга неіснуючих тварин» включає блоки зі скетчами, стікерпаком, розвивальними завданнями та оповіданнями про вісьмох персонажів дитячої уяви. Все для того, аби в ігровій манері навчити дітей відповідального ставлення до тварин. Видання побачило світ завдяки колаборації мережі «Сільпо» та гуманістичного руху UAnimals.

«Ми хотіли не просто зробити захопливу книгу, а закласти в неї важливу думку про дбайливе ставлення до всіх живих істот, — говорить Катерина Огуряєва, маркетинг-директорка «Сільпо». — На жаль, деякі люди досі пропонують сфотографуватися з тваринами, тримаючи їх у неволі. Продовжують працювати дельфінарії, де жорстока дресура змушує робити нетипові речі тих, хто має жити на свободі. Поки є попит на ці послуги, вони будуть процвітати. Ми хочемо розповісти у простій, фановій формі, як берегти тварин, тому й видали цю «Червону книгу»».

Серед героїв, яких назвали Дивастиками, зустрічаються Лисачок, Бобра, Дзьоборіжка, Китобик, Єлень, Пінграфа та інші персонажі дитячої уяви. Кожен із них несе важливий меседж: заборону дельфінаріїв, недопустимість використання тварин у цирку, дбайливе ставлення до домашніх улюбленців. Ілюстрації для книги створили студенти курсу Visual Professium у Projector.

«Ми в UAnimals переконані, що відповідальне ставлення до тварин потрібно виховувати змалечку, — говорить Олександр Тодорчук, засновник гуманістичного руху UAnimals. — «Червона книга неіснуючих тварин» — це чудова можливість розповісти про важливе мільйонам. Авторкою текстів стала головна редакторка UAnimals Міра Київська, а щоб правильно обрати формат подачі для дітей, ми консультувалися з дитячими психологами».

До виходу книги рух UAnimals запустив в інстаграмі фільтр: за кожну його публікацію в сторіс «Сільпо» передаватиме 10 гривень на порятунок наявних видів тварин.

Знайти «Червону книгу неіснуючих тварин» уже зараз можна на полицях «Сільпо».

Чому важливо вчити дітей гуманного ставлення до тварин

На думку психологів, виховання у дітей гуманного ставлення до тварин сприяє розвитку емпатії — здатності співчувати усім живим істотам, зокрема людям. І навпаки, діти, які відвідують цирк із тваринами та стають свідками жорстокості щодо них, частіше мають проблеми з поведінкою у школі та вдома. Такі діти можуть подумати, що знущання з тварин заради розваги є допустимим, і перенести це мислення у стосунки з людьми. Натомість інше дослідження встановило, що діти, які мають емоційний зв’язок із тваринами, зростають більш чуйними та толерантними.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: