Osvitanova.com.ua

Агенція з добору шкіл для дітей School Navigator у співпраці з освітнім медіапорталом Освіта Нова ініціювали спеціальний проєкт «Інтерв'ю зі школами». Мета проєкту – роз'яснити батькам різницю між конкретними приватними школами. 

Трохи передісторії.

Агенція з добору шкіл School Navigator спеціалізується на вивченні запитів батьків та виявляє критерії, на які варто орієнтуватись при виборі школи. Зокрема, проводить глибинне інтерв'ю з батьками, психолог спілкується з дитиною. На основі особливостей сімейної ситуації та особливостей розвитку дитини аналітичний відділ агенції шукає школу, яка покаже найкращий результат співпраці саме з цією сім’єю.

Такий підхід зменшує хаос на ринку української шкільної освіти та негатив у сторону шкільних закладів. Команда School Navigator переконалась, що поганих шкіл немає. Є недостатньо інформації та нерозуміння різниці. 

Тож результатом цієї колаборації стануть глибинні інтерв'ю з представниками інноваційних/альтернативних/приватних шкіл України. Представляємо вашій увазі Міжнародну космічну школу International Ispace School.

                                                                       

Ваші ім'я та прізвище, роль у школі

Христина Ковкрак – кураторка STEM-напряму, експерт з оцінювання якості дошкільної освіти; Ольга Левченко – менеджерка Міжнародної космічної школи International Ispace School.

                                                             

Тип навчального закладу:

Садок (від трьох років) і школа 

Наявні формати навчання:

Офлайн, повний день

Адреса школи: 

вул. Набережно-Рибальська 3, м. Київ

Чи передбачена у вас підготовка до школи?

Батьків, яких цікавить безперервна освіта дитини, зокрема дошкільна, ми запрошуємо до нашого садочка, який знаходиться в тій самій будівлі що і школа та розрахований на 100 дітей. Ми відкриваємо три вікові групи: молодшу, середню та старшу. Старша група виконує роль preschool, в якій ми готуємо дітей до м’якого переходу до шкільного навчання.

Вже починаючи з молодшої групи, ми впроваджуємо STREAM-напрям, використовуючи додаткові альтернативні програми та надсучасне обладнання. STREAM — сучасний інтеграційний напрям в освіті, що передбачає:

розвиток уміння експериментувати, формування в дітей природничих знань та уявлень про світ, а також навичок розуміння тексту й конструювання, ознайомлення з мистецтвом, математикою та інформаційно-комунікаційними технологіями. 

Чому в основі концепції школи лежить саме тема космосу?

У наших інших освітніх проєктах ми бачили захоплення і вогонь в очах дітей, коли вони слухали про космос і космічні технології фахівців, яких ми запрошували в рамках профорієнтаційних зустрічей. Крім того, жодних подібних проєктів на таку тематику в Україні не існує. Ми налагоджуємо зв’язки з різними організаціями, у тому числі міжнародними, для створення перспектив для наших учнів та залучення їх ще в шкільному віці до практичної діяльності, участі у змаганнях та навчанню у професіоналів.

Наш підхід орієнтований на вивчення космічної індустрії, IT, технічних дисциплін та англійської з першого класу. Космічна індустрія активно розвивається у всьому світі та в Україні й надалі буде набирати ще більших обертів. Ми пропонуємо навчання, з яким діти отримують усі знання та навички для роботи в інноваційних сферах IT, інженерії та космічної індустрії, а також для вступу в топові профільні виші.

Розкажіть про свою програму, яку ви використовуєте у початковій/середній/старшій школі? Чому саме її?

З першого класу учні вчаться за програмою НУШ із введенням STEM-дисциплін, астрономії та аерокосмічних технологій, а також поглиблено вивчають англійську мову за американською системою на інтерактивній цифровій платформі. При цьому наша програма відповідає державним вимогам МОН України.

Ми обрали STEM-напрям, посилаючись на тести PISA та приклади Фінляндії, де вважають, що якщо молода людина вже на виході зі школи буде володіти актуальним запасом практичних знань з урахуванням усіх сучасних комп'ютерних технологій та навичками пошуку інформації, то можна очікувати, що вона принесе користь не тільки самій собі, а й державі.

Учні International Ispace School навчаються за інноваційною подвійною програмою України й США, отримують знання та атестати, необхідні для вступу в найкращі профільні університети по всьому світу. Завдяки різностороннім академічним знанням та компетенціям наші учні цілком інтегровані в системи освіти передових країн та мають можливість на рівних претендувати на отримання найпрестижніших дипломів і найсучасніших професій.

Американська програма навчання реалізується під патронатом міжнародної освітньої корпорації Hudson Global Scholars, USA та за підтримки посольства США в Україні.

Дізнатися детальніше про програму навчання можна на нашому сайті ispace.school/programa

Чи лежать у концепції вашої школи якісь конкретні методики/концепції/філософії?

Ні, ми не робимо акцент на якійсь одній із концепцій. Ми відібрали елементи найкращих методик і втілюємо їх у роботі з дітьми.

У вашій школі працює психолог. Розкажіть, які його функції

Психолог займається з дітьми тричі на тиждень. У його функції входить психологічна діагностика, корекційна робота, консультування батьків і вчителів, психологічна освіта, участь у педрадах і батьківських зборах, участь у наборі першокласників, психологічна профілактика.

Як у вас організовано зворотний зв'язок з батьками: хто його ініціює, як часто та через який канал?

Ініціювати спілкування може за необхідності вчитель. Основна комунікація здійснюється через телеграм-бот, який закріплений за кожним окремим класом, і за допомогою CRM-системи школи, яка має функції зворотного зв'язку. Також є створений телеграм-канал школи з усіма новинами закладу. За потреби користуємось соціальними мережами.

Розкажіть про вашу система оцінювання

У першому класі здійснюється словесна характеристика знань, умінь і навичок. У наступних класах оцінювання здійснюється за 12-бальною системою.

Як ви розвиваєте фізичну культуру у школі?

Маємо багатофункціональний спортивний майданчик на свіжому повітрі зі спеціальним безпечним покриттям. У теплі пори року тут проходять уроки фізкультури та спортивні гуртки. Також спортивна зала – 300 м2 для проведення спортивних змагань, підготовки дітей до турнірів та проведення спортивних гуртків. Серед спортивних гуртків є футбол, волейбол, баскетбол, бойові мистецтва, спортивні танці, художня гімнастика.

Які можливості мають діти розвивати у собі наукові здібності?

Починаючи з першого класу, STEM-освіта сприяє вивченню високих технологій через експерименти та дослідження, розвиває здатність мислити нестандартно, надає усі необхідні знання та навички:

основи алгоритмічного мислення; програмування та робототехніка; астрономія та аерокосмічні технології; відповідальність та ініціативність; лідерство і комунікативність; підприємницьке мислення; генерація альтернативних рішень; здібності до експериментування.

Діти мають можливість відвідувати такі гуртки, як авіа- та ракетомоделювання, робототехніка, програмування, шахи, астрономія та аерокосмічні технології. Частина гуртків проходитиме в ангарах наших партнерів та в нашій лабораторії, яка обладнана усім необхідним, щоб зібрати, наприклад, супутник. Для всіх учнів передбачена проєктна робота. Так, наприклад, коли будуватиметься теплиця, то кожний клас буде брати участь у її створенні й реалізовувати ту частину, яка корелює з тим, що вони якраз проходять за програмою.

Які можливості мають діти розвивати у собі творчі здібності?

Робототехніка і космічні технології не є обов’язковими для наших учнів. Хто хоче, той має можливість займатися живописом, акторською майстерністю, вокалом тощо. 

Які можливості мають діти розвивати у собі підприємницькі здібності?

Бізнес-грамотність, лідерство та власні бізнес-проєкти передбачені в нас з 1 класу. Різносторонній розвиток, індивідуальний підхід, розкриття потенціалу та талантів кожного учня лежать в основі нашого підходу до навчання. Ми супроводжуємо учнів у реалізації власних бізнес-проєктів.

Як організовано вільний час дітей?

Нова сучасна триповерхова будівля школи розташована на безпечній закритій території. Для відпочинку дітей та проведення вільного часу є спеціально облаштовані зони релаксу з пуфами, настільними іграми, тенісними столами та можливістю активно провести свій час. Поруч із будівлею школи є дитячий та багатофункціональний спортивний майданчики зі спеціальним безпечним покриттям. Для прогулянок та активних ігор на свіжому чистому повітрі є вдосталь місця. Після уроків та виконання домашнього завдання на учнів ISPACE SCHOOL чекають захоплюючі гуртки та спортивні секції. Повний перелік є на нашому сайті: ispace.school/activities.

Як організоване харчування?

Ми забезпечуємо дітей 5-разовим здоровим та збалансованим харчуванням зі свіжими овочами та фруктами. Усі страви готують досвідчені кухарі на сучасному обладнанні безпосередньо на кухні школи.

Меню розроблене з дотриманням рекомендацій із раціонального харчування дітей дошкільного та шкільного віку. За запитом ми запропонуємо вашій дитині дієтичне, вегетаріанське, кошерне та інші спеціальні меню.

Батьки завжди турбуються за безпеку своїх дітей. Як ви її забезпечуєте?

Безпеку дітей у приміщенні та на території школи забезпечує професійна служба охорони, встановлена система відеонагляду та кнопка виклику служби швидкого реагування. З 08.00 до 19.00, коли діти знаходяться у школі, за територією спостерігають два кваліфіковані працівники охорони.

Якщо дитина фізично пошкодила себе, які дії шкільного персоналу у такому разі?

У школі працює сучасний медпункт, забезпечений усіма необхідними ліками та медикаментами. Протягом усього часу перебування дітей у школі знаходиться досвідчена медсестра. У разі необхідності до медпункту терміново викликають швидку невідкладну дитячу допомогу.

Через які активності школа виховує екосвідомість дітей та колективу?

У школі встановлені сортувальні баки та проводиться навчально-виховна робота з учнями за екологічним напрямом. Екологічні уроки, інтерактивні заняття, екоквести, флешмоби, екскурсії, екологічні ігри, – невіддільна складова ISPACE SCHOOL.

Які функції виконують тьютор та ментор?

Тьютор допомагає з організацією діяльності дітей після уроків згідно з розпорядком дня. Закріплюється за кожним класом і перебуває у школі з 14.00 – 19.00 щодня. Ментор відповідальний за підготовку команд дітей для участі у національних та міжнародних змаганнях з робототехніки.

Докладніше про реалізацію STEM-методу, адаптацію дітей, наповнення програми, підготовку до ЗНО, профорієнтацію та участь у міжнародних змаганнях дивіться нижче в записі прямого ефіру.

{{ instagram | 12 }}

Також приєднуйтесь до інстаграму школи, щоб бути в курсі новин і досягнень космічної галузі, а також івентів та екскурсій, які буде проводити школа. Наприклад, до спостереження за планетами – Венерою, Марсом та Сатурном 16 липня 2021 р. могли долучитися всі охочі.

Вступ до Ispace School

Бліц

Назва Міжнародна космічна школа International Ispace School Формат офлайн  Адреса вул. Набережно-Рибальська 3, м. Київ Наявні класи preschool, 1-11 Макс. кількість дітей у класі preschool до 18, 1-11 до 20 дітей Загальна кількість дітей у школі дошкільний заклад на 100 дітей, початкова школа на 200 учнів, середня — на 140 учнів та старша — на 60 Програма навчання НУШ, американська програма, STEM-напрям за вимогами МОН Вступний внесок одноразовий вступний внесок: дошкільний заклад – 600$, школа – 800$ (по курсу НБУ на момент здійснення оплати) Вартість навчання preschool до 100 000 грн/рік, 1-11 до 150 000 грн/рік Сайт ispace.school 

 

Якщо ви бажаєте також розповісти нашим читачам про свою школу і стати зрозумілішими для своїх клієнтів, залишайте заявку тут.

 

Фото надані Міжнародною космічною школою International Ispace School

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: