Osvitanova.com.ua

Команда школи КМДШ взяла участь у Harvard College World Schools Debate Invitational 2021. І це єдина команда з пострадянського простору серед 185 команд з усього світу, яка брала участь в цих міжнародних дебатах. 

В дебатах взяли участь понад 185 команд з усього світу: Сполучені Штати, Канада, Велика Британія, Данія, Китай, Мексика та одна команда з України, єдина команда з пострадянського простору – команда школи КМДШ.

Дебатний союз Гарвардського коледжу (HCDU) був створений восени 1981 року та є єдиною міжнародною асоціацією дебатів Гарвардського університету, яка має титул ведучої дискусійної групи в країні. HCDU – одна з найуспішніших дискусійних команд в світі, яка має рекордні одинадцять національних титулів.

Теми дебатів були озвучені за місяць.

1. THBT the US government should nationalize Facebook and Twitter
2. THS the West imposing economic sanctions on Myanmar.

Це був місяць активної підготовки та наполегливої праці команди школи. Перший день дебатів учасники закінчили о 23.30. Після кожного раунду судді давали чіткий фідбек, одного разу навіть дуже детальний і корисний зворотній зв'язок командам надав тренер дебатного клубу Гарварда. Це неймовірний досвід! Академічна англійська, лексика високого рівня, дуже швидка вимова, аби вкластися у 8 хвилин! Треба було встигнути почути, зрозуміти, що відповісти і як розбити аргумент. А часу на підготовку практично не було. 

І навіть онлайн не став перепоною для участі у заході світового формату.

Вітаємо команду школи КМДШ! 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: