Osvitanova.com.ua

Пропонуємо ознайомитися з повнометражнихми стрічками українських аніматорів, що вже вийшли, та тими, що ще готуються до виходу на великі екрани.

1. «Микита Кожум’яка» (2016)

Перший український анімаційний фільм-фентезі у форматі 3D, знятий Мануком Депояном за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки. За сюжетом Кожум’яка після численних подвигів вирішив осісти: жити з родиною і виховувати сина. Але маленький Микита хоче в усьому бути схожим на свого батька і теж здійснити подвиг. Для цього він вирішує битися з драконом, що раптово з’явився. Це — дивовижна казка із захоплюючим сюжетом і щасливим кінцем, в якій розповідається про щирі почуття, справжню дружбу і про те, що справжнє геройство не у фізичній силі, а у силі духу.

2. «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (2018)

Повнометражний анімаційний фільм-фентезі режисера Олега Маламужа за мотивами казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила». В центрі сюжету – любов бродячого музиканта Руслана і дочки князя Людмили. Все було б чудово, якби чаклун не вирішив викрасти Людмилу і принести її в жертву, щоб отримати безсмертя. Тепер хлопцю будь-що потрібно врятувати кохану.

3. «Клара та Чарівний Дракон» (2019)

Анімаційний фентезійний фільм режисера Олександра Клименка. Дівчина Клара живе у казковому світі, де існують гноми, дракони та чарівники. Одного разу в ньому з’являється чарівний дракончик. Через виключну рідкість його викрадають сили зла, щоб використати його чари. Завдяки випадку вони втрачають дракончика, якого знаходять двоє друзів — життєрадісний єнот і буркотливий гном. Друзі відправляються в далеку дорогу, щоб повернути дракончика в місто Драконів. На своєму шляху вони зустрічають дівчину Клару та її помічників — трьох кумедних мавпочок. Клара не пам’ятає нічого зі свого минулого і вона приєднується до гнома, єнота і дракончика, щоб по дорозі знайти відповіді на свої запитання.

Очікуються найближчим часом

4. «Гулівер повертається» (вихід у квітні 2021 р.)

Перший повнометражний мультфільм від студії Gulliver Films та «Квартал 95» вийде на екрани 29-го квітня 2021 року. За сюжетом Гуллівер отримує листа, в якому жителі Ліліпутії просять його про допомогу. Їхня країна в жахливому занепаді: трон правителя зайняв неймовірний бовдур, та кожен відчуває на собі тяжкі наслідки його дурості. Тому без мудрого велетня їм не обійтися. Але чи буде Гуллівер самовіддано вирішувати справи своїх друзів, коли в нього самого не все так добре?

5. «Віктор_робот» (вихід літо 2021)

Мультфільм у жанрі наукової фантастики від студії «Червоний собака» розповість історію дівчинки та робота у технологічному світі далекого майбутнього. Це казка-притча про несподівану дружбу маленького робота та земної дівчинки Віки, про пошук правди й пригод у безкрайому космосі.

6. «Мавка»  (вихід 2022 р.)

Один із найочікуваніших сучасних українських мультфільмів. Він перебуває у розробці з 2016-го. Сюжет мультфільму розповідає про героїв драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». За сюжетом Мавка — душа Лісу та його Берегиня — закохується в людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи її обов'язок перед лісом. Важливим аспектом мультфільму буде захист навколишнього середовища. 

7. «23 Образи Петрика П’яточкина» (вихід 2022 р.)

Анімаційний 3D-мультфільм від Studio KAPI розповість продовження історії знаменитого персонажа Петрика Пяточкина. Це історія, яка вчить дитину пробачати, виправляти власні помилки та вірити в дружбу. Сценаристкою проєкту стала Наталя Гузєєва, авторка історії оригінального мультфільму й самого Петрика. Мультфільм буде створено на основі однойменної книги письменниці. Вихід мультфільму на екрани планується у третьому кварталі 2022-го року.

{{read_more|Читайте також| 4147, 2473}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: