Osvitanova.com.ua



«Школа платіжної грамотності» — серія короткометражних відео у форматі інформаційно-розважального веб-серіалу для школярів-старшокласників і студентів-першокурсників. У кожній з п’яти серій, герої серіалу – Саня і Соня, у форматі коротких історій, стикаються з сучасними платіжними технологіями. Завдяки взаємному обміну інформацією, на живих прикладах і без «нудного пояснення», навчаються самі, а також діляться отриманим досвідом із глядачем. Перегляд цього серіал буде вкрай корисним для молоді віком 15-19 років – майбутніх активних користувачів найсучасніших платіжних технологій.

1. Школа платіжної грамотності. Моя перша платіжна картка (1 серія)

Мати картку – це круто! До 14 років це треба робити з батьками, а з 14 років… ти вже можеш оформити її самостійно, без батьків. Все що можна називати іншим по телефону – це номер картки! А тризначний код безпеки зі звороту та банківські SMS-коди і коди мобільних операторів – нікому. Платити карткою – простіше, швидше, вигідніше і сучасніше ніж готівкою.

2. Школа платіжної грамотності. Моя перша платіжна картка (2 серія)

Для відкриття картки потрібен лише паспорт, ідентифікаційний код і телефон! А самостійно це можна зробити з 14-ти років. Бери безконтактну картку! Одразу встанови ліміти на витрати та SMS-інформування. Якщо загубиш картку, то потрібно негайно сповістити про це банк! Через інтернет-банк ти можеш бачити рух коштів на картці, або переказувати гроші зі своєї картки на картку друга.



3. Школа платіжної грамотності. Сучасні платіжні технології (3 серія)

NFC – це мега-круто. Це зручний і безпечний інструмент для оплати. Платіжна картка – це давно вже не єдиний платіжний інструмент. Сьогодні це може бути будь-що… смартфон, смарт-годинник, або смарт-браслет… якщо у ньому є чіп NFC. Завантажити картку у будь-який пристрій так само легко як і у смартфон.



4. Школа платіжної грамотності. Розрахунки в інтернеті (4 серія)

Обов’язково перевіряй сайт – його вік та термін реєстрації за допомогою WhoIs. Читай відгуки. Пам’ятай про власні карткові ліміти на операції в інтернеті.



5.Школа платіжної грамотності. Геймінг (5 серія)

Встановлюй ігри тільки з офіціальних сторів. Купуй внутрішні ігрові предмети на Стімстор. Не логінься з чужих або публічних компів без Steam Guard. Та не забувай вийти з гри, якщо грав не на своєму комп’ютері. Увімкни двофакторну аутентифікацію! Прив’яжи картку.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: