Osvitanova.com.ua

Напередодні Нового року багато хто звітує про досягнення в році, що добігає кінця. Дехто не бере участь в цій тенденції, зокрема, тому що не знає, як підійти до справи. Коуч Юлія Демченко розповіла нам, як це зробити з максимальною віддачею.

Підсумки року. Про них пишуть у соцмережах та жіночих журналах, говорять по ТВ та радіо. З одного боку, у цієї практики є багато прихильників. Вони виділяють час наприкінці року, щоб з насолодою віддатися процесу. З другого ж боку, є ті, хто або не знає, як це краще зробити, або вважає, що цей процес може лише погіршити настрій перед Новим роком. 

Я впевнена, що підбивати підсумки будь-якого періоду корисно. Тим паче, що 2020 видався ну дуже непередбачуваним. І багатьом може здатися, що рік пройшов даремно. Тому що було багато сумбуру і планів, що пішли коту під хвіст, та невиправданих сподівань. Але чи так це насправді?

Щоб зрозуміти, що саме відбувалося протягом цілого року, пропоную відповісти на декілька питань. Саме питання мають здібність розворушити наш мозок та потаємні куточки пам’яті.

З чим я увійшов/увійшла у 2020 рік?

Це пункт відліку, важливо його зафіксувати.

Чому я навчився/навчилася у 2020 році? Чим я можу пишатися у 2020 році? Чого я досяг(-ла) у 2020 році? Чого я не зробив(-ла) у 2020 році? За що можу подякувати собі?

Відповіді на ці питання допоможуть побачити те, що залежало від нас в цьому році. Важливо відмічати навіть найменші досягнення. Бо, як ми пам’ятаємо, великий шлях складається з маленьких кроків.

Які важливі та значущі події відбулися зі мною у 2020 році? Які подарунки я отримав(-ла) у 2020 році? Кому та за що можу бути вдячним(-ною)?

Варто пам’ятати про те, що насправді не все від нас залежіть. Іноді відбуваються події, які, на перший погляд, все псують, а з часом виявляється, що дещо все ж сталося на краще. І цьому варто приділити увагу у своїх підсумках.

Джерело фото Unsplash

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: