Osvitanova.com.ua

Щира розмова з мамою – не тільки приємно, але й корисно. Вона допоможе вам не тільки краще зрозуміти рідну людину, але і розібратися в собі. Яким чином? Поставте мамі важливі запитання. За допомогою маминих історій ви розберетеся зі своїми цінностями. Зрозумієте, що для вас насправді важливо, а що не дуже. А ще просто задумаєтеся над майбутнім і тим, що вам допомагає радіти життю. Щоб якось передати цей позитив вже своїм дітям. 

Про любов і дружбу

1. Хто був твоєю першою любов'ю?

2. Хто був твоєю найкращою подругою?

3. Чому ти полюбила тата?

Кожна історія відносин незвичайна і прекрасна. У неї є своя зав'язка і свій розвиток. Важливо почути між рядків, що мама цінує в людях, що для неї важливо бачити у своєму партнері. А розуміння цих речей стане в пригоді вам вже у вашому сімейному житті.

Про щастя

4. В які моменти ти була найщасливішою?

5. Що найцінніше тобі колись подарували?

6. Який день був найщасливішим у твоєму житті?

7. Про що ти згадуєш завжди з теплом і радістю?

Коли мама щаслива і радісна – всі навколо теж щасливі. Історії, про які мама згадує з особливим теплом, – це найважливіше. Вони допоможуть розібратися з тим, що гріє вашу душу і що приносить радість вам.

Про старше покоління

8. Про що ти хотіла б запитати своїх батьків?

9. Що тобі найбільше запам'яталося у твоїй мамі?

10. Розкажи, як жили мої бабусі?

Розмови про жінок вашого роду напевно подарують вам масу цікавих історій. У них є і про вірність, і про велике кохання, і про зради, ревнощі, зради, помилки, подолання труднощів. Досвід поколінь допоможе вам краще зрозуміти себе, сформувати свій образ. А заодно і не наступити на ті ж граблі, на які через недосвідченість довелося наступити бабусі або прабабусі.

Про сім'ю

11. Що для тебе було головним у вихованні дітей?

12. Як побудувати щасливу сім'ю?

13. Як ти поєднувала роботу і сім'ю?

14. Як мені виховувати своїх дітей?

Зараз, вже коли діти виросли, мама може говорити про своє материнство неупереджено. Вона може зізнатися вам у своїх помилках у вихованні, розповісти про ті речі, які їй хотілося вам прищепити, але нічого не вийшло. Це чудовий досвід, який допоможе вам теж стати хорошою матір'ю.

Про дитинство

15. Про що ти мріяла у дитинстві?

16. Що ти пам'ятаєш зі свого дитинства?

17. З ким ти дружила в перших класах?

18. Ким ти хотіла стати в дитинстві?

Відповіді на ці питання принесуть багато цікавих історій. Іноді зовсім несподіваних. Але психологи знають: те, що ми пам'ятаємо з раннього дитинства, дуже впливає на наше доросле життя. Знайшовши зв'язок між маминими історіями і її життям, можна провести аналогію зі своїм дитинством і майбутнім.

{{read_more|Читайте також| 4529, 4558}}

Про роботу та інтереси

19. Що давала тобі робота у молодості?

20. Що тобі найбільше подобалося робити у молодості?

21. Як ти ставилася до грошей у молодості?

22. Якою була твоя перша робота?

Мамині інтереси можуть підказати нам важливе про нас. Так, часи змінюються, але людські цінності залишаються незмінними. А якщо ви зараз як раз у пошуку нової справи, ця відповідь може стати вам прямою підказкою.

Про головне

23. Які події у світі вплинули на тебе найбільше?

24. Що в житті ти хотіла б викреслити, якби це було можливо?

25. Які помилки стали для тебе найбільшим уроком?

26. Що для тебе найголовніше у житті?

Коли ви дізнаєтеся мамину оцінку того, що відбувається навколо, це допоможе вам краще зрозуміти маму. Розібратися, що з подій в минулому вплинуло на її долю. І зробити висновки вже для себе.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: