3 листопада відбулася онлайн-зустріч «Секрети прямого ефіру», яку організував лінгвістичний клуб «ЗМовники» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де радіоведуча Суспільного Ярина Скуратівська розповіла студентам про нюанси роботи на радіо і поділилася своїми секретами успішного прямого ефіру.
1. Добре відпочивати!
Недосипання, тривала висока активність та, як наслідок, — утома негативно впливають на концентрацію, швидкість реакції і емпатичні здібності. Завжди варто пам'ятати, що ефір — це викид адреналіну, висока доза якого може спрацювати як снодійне.
2. Мова — інструмент
Це постійний, вічний і невпинний процес. Здається, немає кінця-краю самовдосконаленню. Так само варто бути готовим до прискіпливого ставлення слухачів, уміти й вчитися реагувати на критику та дозволяти собі помилятися — останнє важливе для збереження психологічної рівноваги.
3. Пропускати теми крізь власний фільтр
Уміти зацікавити аспектом, темою розмови спершу себе. Якщо вам нудно, то це відчувається в ефірі. Нестандартні підходи й глибокі коментарі формуватимуть ваше професійне реноме. Ви підписуєтеся під кожним словом, мовленим в ефірі, власним прізвищем.
4. Бути нарівні з експертом
Знати тему на рівні професіонала. Однак говорити простою, але не спрощеною мовою. Легкість подання — величезний пласт перелопаченої інформації, прочитаних матеріалів і не однієї години підготовки. Звідти можна черпати провокаційні, нестандартні й глибокі запитання. Усе це має значення, навіть коли робота перед мікрофоном здається простою і модною.
5. Робота в ефірі — колективна праця
Хоча за все, що стається, відповідають, як правило, ведучі. Проте від злагодженої роботи режисерів, редакторів і гостей залежать якість та чистота роботи. Тому добрі стосунки з колегами й повага до їхньої праці — важливий чинник успішної роботи. А психологічні навички допоможуть налагодити контакт із гостями.
Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram
Якщо ви зареєстрований користувач і хочете додати коментар то вам потрібно увійти, або ви можете додати коментар нижче анонімно.