Osvitanova.com.ua

Щоб покращити власні знання іноземної мови, не потрібно багато грошей чи часу, достатньо лише мати смартфон і бажання вчитись.

Ось кілька додатків для смартфону, які допоможуть зробити процес вивчення іноземної мови максимально ефективним і захоплюючим.

 

Duolingo

Один з найпопулярніших сервісів для вивчення іноземних мов "з нуля". На вибір вам запропонують шість мов: англійська, німецька, іспанська, французька, італійська та португальська. Програма кожного курсу побудована у формі дерева досягнень. Щоби перейти на новий рівень, потрібно набрати певну кількість балів, які можна отримати за правильні відповіді. Також ви можете порівняти свої досягнення з досягненнями інших користувачів і поділитися успіхами в соціальних мережах.
Android iOS

 

LinguaLeo

Ця програма схожа на гру. Отримані бали дозволяють переходити на наступний рівень. Є можливість вивчати слова і фрази, складати власний словник з озвученням, тренуватися в граматиці, розвивати навички спілкування з іншими користувачами ресурсу. На основі початкового тестування вам запропонують рекомендації, які допоможуть почати навчання.
Android iOS

 

Parrot Player

Дозволяє розділити будь-який аудіо файл на невеликі уривки для їх багаторазового повторення. Причому можна вибрати, який з уривків повторювати, а який - ні. Дуже корисний додаток для роботи над діалогами. Бонус - зручний і простий інтерфейс.
iOS

 

ListeningDrill

Програма дозволяє завантажувати відеоролики з TED.com і переглядати із субтитрами одночасно на двох мовах. Автоматично формується словник для кожного слова, причому можна власноруч обирати, який онлайн словник використовувати для перекладу, увімкнути повтор потрібного уривку потрібну кількість разів, обрати швидкість відтворення, а також можна самотужки додавати файли.
Android iOS

 

Learn English by Listening

Відмінний аудіокурс для початківців, він є в мережі у вигляді аудіофайлів і окремих скриптів до них. Користувачеві пропонується для прослуховування розповідь англійською мовою. Статті розділені на шість рівнів складності, які варіюються від дуже легких до дуже складних. Коли ваші навички покращуються, ви можете перейти на наступний рівень.
Android iOS

 

Busuu

Це не один, а ціла група додатків для вивчення мов. Можна відшукати версії Busuu для вивчення англійської, німецької, французької, японської, іспанської та турецької. Є окремий додаток, в якому розглядається "англійська для мандрівника". Всі завдання розділені на уроки різної складності. Спочатку користувачеві демонструють слова з ілюстраціями, потім просять прочитати текст і відповісти на питання, далі - невелике письмове завдання. На кожному етапі програма підраховує бали і не дозволяє хитрувати.
Android iOS

 

Mirai Japanese

Вивчення японської мови за допомогою відтворення фраз. Теоретична частина будується на прослуховуванні висловів і слів, яке супроводжується поясненням англійською мовою. Всі слова написані латиницею та ієрогліфами. Вбудований англо-японський словник і 2 японських алфавіти: Хіраґанаі Катакана. Є версії програми є і для вивчення інших мов.
Android iOS

 

Pleco Chinese Dictionary

Оскільки китайська мова - це складні ієрогліфи, які важко друкувати, додаток пропонує опцію перекладу з фотографії. Достатньо сфотографувати китайський текст на камеру телефону і програма зробить переклад. Однак, якщо ви все ж хочете набирати ієрогліфи самостійно, то в словнику є все для повноцінного рукописного введення даних. Крім того, тут є анімація, яка показує як правильно малювати ієрогліфи.                                                                                                                                                    Android iOS

 

Rosetta Course

Ідеальний помічник для тих, хто хоче вивчити будь-яку іноземну мову без механічного запам'ятовування лексичних та граматичних конструкцій. Методика, що використовується в додатку, дозволяє вивчити мову без завчання правил і виконання завдань, шляхом формування у користувача асоціативного ряду, навчання ведеться іноземною мовою, що значно підвищує ефективність курсу.
Android iOS

 

Byki

Користувачеві пропонуються flash-картки зі словами його рідною мовою, які супроводжуються малюнком або описом предмета, місця, дій, які він повинен перекласти на досліджувану мову. В кінці завдання пропонується перевірити, чи віртуальний учень правильно все переклав. За допомогою додатку можна вивчати 45 мов, у тому числі арабську, данську, китайську.              Android iOS

 

Аccela Study

За допомогою цієї програми можна вивчати 18 мов. Серед них не тільки "стандартні", а й польська, румунська, українська, турецька, грецька, японська, арабська, китайська та корейська. Основний метод навчання - ті ж flash-картки з візуальними або звуковими завданнями для перекладу. Словник розділений тематично (на 65 категорій, які складаються з 2100 слів). Для просунутих користувачів передбачена можливість розподіляти картки у власні розділи. Статистика відповідей дозволить визначити "проблемні місця".
iOS

(via)

Поширити у соц. мережах: