Osvitanova.com.ua

Народний депутат України О. О. Гончаренко запропонував Законопроєкт щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету. Відповідний текст з'явився на сайті Верховної Ради 16 жовтня 2020 року. 

У пояснювальній записці документу йдеться, що діти не повинні витрачати час на свої смартфони або планшети.«Діти не повинні витрачати час на свої смартфони або планшети. Очевидно, що інтернет дає величезні переваги. Але якщо діти знаходяться в соціальних мережах або комп'ютерних іграх досить довго, то їм не вистачає часу, щоб поговорити з батьками, зайнятися спортом, зробити домашнє завдання або пограти з друзями» – зазначено в пояснювальній записці.

Там також наводиться досвід подібної заборони у інших країнах: «В даний час заборона на використання гаджетів в школах діє в Азербайджані, Греції, Таджикистані і Франції. У Канаді питання вирішується на регіональному рівні. Так, в Онтаріо заборона на використання мобільних телефонів поширюється на всі школи, а в Квебеку – тільки на державні. У США все залежить від законодавства штату. У Массачусетсі дозвіл дається на рівні керівництва навчального закладу. А в Нью-Йорку – вирішує влада міста».

Автор законодавчої ініціативи переконаний, що прийняття законопроєкту надасть можливість школярам зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж. Також, на його думку, заборона на використання гаджетів з доступом до мережі інтернет дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу, а також остаточно вирішить питання з крадіжками дорогих апаратів.

Читайте також: Про стан і стратегію розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: