Osvitanova.com.ua

Одна з популярних практик американських вишів – запрошувати знаменитих бізнесменів, політиків, акторів і письменників виступити перед випускниками. Так випускники отримують поради щодо життєвого шляху від дійсно успішних людей, заряджаються їх енергетикою  й отримують порцію мотивації. 

Меседжі цих 10 спікерів сходяться в тому, що не буває успіхів без поразок, що треба йти за своєю мрією і відстоювати важливі для себе речі, відповідати за своє життя і свої вибори. Але й треба вміти вчасно зупинитись і ніколи не забувати про дійсно важливі речі, які особливо проявились в рік пандемії.

Всі відео без перекладу, тому стануть не тільки мотиваційним пенделем, а ще й тренуванням англійської. 

1. «Ми – це прийняті нами рішення. Створіть свою велику історію»

Джеф Безос, засновник та керівник Amazon дає свої поради випускникам Принстонського університету 

2. «Дослухайтесь до свого інстинкту, хапайте можливості, коли вони з'являються, і робіть все, що тільки зможете. Все дуже просто», «В незалежності від свого гендеру, будьте феміністом/феміністкою»

Акторка Хелен Міррен перед випускниками Тулейнського університету у 2017 році і її п'ять правил щасливого життя

3. «Ми маємо створити світ, в якому кожний матиме сенс життя» 

Талановитий програміст і засновник Facebook Марк Цукерберг у промові до випускників Гарвардського університету у 2017 році, який він так і не закінчив

4. «Невдач не існує»

Опра Уінфрі з промовою для гарвардських випускників 2013 р. про труднощі на життєвому шляху, які їй не завадили досягти успіху.

5. «Класичне управління стало неактуальним, тепер потрібні нові якості лідера: вміння делегувати, направляти й дослухатися до думки колег. Ваша сила не в знаннях, а в тому, щоби побудувати щирі стосунки з колегами й заслужити на їх повагу»

Шеріл Сандберг з промовою для гарвардських випускників 2012 р. про нові виклики для нових лідерів

6. «Хочете змінити світ, почніть застеляти ліжко»

Уільям Макрейвен – морський котик, розробив 10 правил виживання, якими поділився з випускниками Техаського університету в Остіні. Ця інструкція допоможе вам змінити світ. 

7. «Знайдіть те, що ви любите»

Цю промову Стів Джобс читав перед випускниками Стенфорда у 2005 році. Він говорив, що згадка про смерть – найкращий спосіб запобігти думкам про те, що вам є що втрачати. На той світ нічого не вдасться взяти. І тому, вважав він, у вас немає жодної причини не йти за покликом серця.

8. «Не можна все життя звинувачувати батьків в тому, що невірно вас направили. З того часу, як ви в змозі сісти за руль, відповідальність лежить виключно на вас самих»

Джоан Роулінг перед випускниками Гарвардського університету 2008 р. говорить проте, що без поразок і провалів не можна жити, або ви живете настільки обережно, що це не життя зовсім, а поразка за замовчуванням. 

9. «Треба вміти постояти за те, в що ви вірите. Якщо ви відчуваєте, що рухаєтеся не в тому напрямку, ви в будь-який момент можете зупинитися і сказати "А знаєте що? Я передумав"»

Акторка Вупі Голдберг розповіла про свій непростий шлях до мрії у своїй промові перед випускниками Коледжу мистецтв та дизайну Савани 2011 р.

10. «Думайте по-новому, дійте по-новому. Побудуйте краще майбутнє, ніж те, яке, на вашу думку, було вам обіцяне»

Генеральний директор компанії Apple дав випускникам Університету Огайо напуття у 2020 р., в якому закликав зберегти в серці дійсно важливі речі, які проявилися у 2020 році – здоров'я і добробут близьких, стійкість суспільства, і жертви, на які пішли ті, хто весь цей час служив людям – від лікарів до прибиральників.


 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: