Osvitanova.com.ua

Онлайн-навчання – один із способів покращити свої навички чи оволодіти новими. Наразі є безліч можливостей – платних і безкоштовних – у вигляді курсів від відомих університетів і навчальних платформ. Де ви будете спілкуватися з найкращими викладачами і отримаєте сертифікат. Давайте розглянемо, що найбільше цікавило людей на платформі Coursera останнім часом. 

1. Google automation with Python from Google 

Курс призначений для тих, хто хоче  навчитись програмувати мовою Python і використовувати її для автоматизації задач. Python наразі є найбільш затребуваною мовою програмування з сторони роботодавців. Після проходження курсу, учні зможуть використовувати Git і GitHub, керувати змінами в вихідному коді з плином часу, усувати несправності, а також використовувати автоматизацію для управляння хмарою. 

2. The Science of Well-Being

Від професора Єльського університету Лори Сантос ви дізнаєтесь про щастя з наукової точки зору. Уроки допоможуть правильно тлумачити значення «щастя», розбиратись в способах його досягнення і засвоїти звички, які покращать якість життя. Для прикладу, в одному з розділів курсу розповідається про те , як відчуття вдячності активізує чистини мозку, людина починає краще працювати та спати. Цей курс – найпопулярніший курс за всю історію Єльського університету. З моменту появи на Coursera, його пройшли 2,3 мільйони людей. 

3. IBM Data Science by IBM

Наука про дані вважається однією з найпопулярніших професій, і попит на спеціалістів по розробці даних стрімко росте. Курс охоплює багато тем стосовно даних – інструменти бібліотек з відкритим вихідним кодом, методології, SQL, Python, візуалізація даних, бази даних, аналіз даних і машинне навчання. Також учні зможуть отримати практичний досвід з роботою хмар IBM, в якому можна використовувати реальні інструменти для обробки даних.

4. Machine Learning by Stanford

Машине навчання – це наука про те, як змусити комп’ютери працювати без явного програмування. За останнє десятиліття машинне навчання запропонувало нам безпілотні автомобілі, практичне розпізнання речей, ефективний пошук в інтернеті і значно краще розуміння генома людини. Машинне навчання настільки поширене, що ви використовуєте його кожного дня навіть не підозрюючи про це. На цьому курсі ви отримаєте теоретичні знання разом з практичними ноу-хау, необхідними для швидкого та ефективного використання відповідних методів для рішення нових задач.

5. Python for Everybody by University of Michigan

Заняття допоможуть освоїти фундаментальні концепції програмування, включаючи структурні дані, мережеві інтерфейси приклади програм і баз даних. Учні зможуть покращити теоретичні і практичні навички використання мови програмування Python. Вивчать основи мови структурних запитів (SQL), а також дизайн бази даних. Під час проходження курсу можна розробити власний додаток для пошуку, обробки і візуалізації даних.

6. Google IT Support by Google 

Курс включає новаторську навчальну програму для підготовки до ролі початкового рівня IT-підтримки. Завдяки поєднанню відеолекцій та практичних занять ви дізнаєтесь, як усувати неполадки, обслуговувати клієнтів, мережу, підтримувати операційні системи та системи адміністрування і безпеки. Можна завершити процес навчання менше ніж за 6 тижнів, якщо виділити близько 5 годин на тиждень.

7. Deep Learning 

Цей курс представила компанія deeplearning.ai. Складається з 5 модулів. Він надає можливість зрозуміти основи глибокого навчання, нейронні мережі і попрактикуватись отримувати навички в спеціальному симуляторі. Курс познайомить студентів з RNN, LSTM, Adam, Dropout, Batch Norm, ініціалізації Xavier/He. Учні зможуть самостійно проробити кейси сфери охорони здоров'я, автономного управління, мови жестів, музики та іншого. Також почують багато топових спеціалістів, які поділяться своїм особистим досвідом і дадуть кар'єрні поради.

8. Data Science by Johns Hopkins University 

Охоплює концепції і інструменти, які потрібні протягом процесу обробки даних, від постановки правильних запитань до виводу і публікації результатів. В останньому Capstone Project учні можуть застосувати навички, отримані при створенні продукту даних з використанням реальних даних. Після закінчення у учнів буде портфоліо, яке продемонструє їх володіння матеріалу.

9. Fundamentals of Engineering Exam Review by Georgia Tech

Основи обзору інженерного екзамену технічним інститутом Джорджії, метою його курсу являється розгляд матеріалу екзамену за основою інженерії (FE), щоб учень міг його здати. Він буде представлений в модулях, відповідно до тем FE, особливо в області громадянського будівництва та машинобудування. В кожному модулі будуть розглядатись основні концепції, проілюстровані їх прикладами і представлені обширні практичні задачі.

10. Social Norms, Social Changes I by University of Pennsylvania and UNICEF 

Цей курс автор присвятив соціальним нормам і правилам, а також об’єднуючим суспільствам. Він навчає, як діагностувати соціальні норми і як відрізняти їх від інших соціальних побудов, таких як звичаї або умовності. Ці відмінності мають важливі значення для ефективних політичних заходів, направлених на створення нових корисних норм чи усунення шкідливих. Курс навчає, як виміряти соціальні норми і очікування, які їх підтримують. 

Читай також 15 онлайн-курсів для розвитку soft skills українською

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: