Osvitanova.com.ua

Експерт з розвитку пам'яті Джим Квік вважає, що мозок необхідно тренувати так само, як і м'язи. Без регулярних занять людині не вдасться досягнути високих результатіву запам'ятовуванні, логічному мисленні та швидкості реакцій. Квік розповів про 4 правила, яких потрібно дотримуватись, щоб зберегти мозок в тонусі. 

1. Запам'ятовуйте

Щоб тренувати мозок так само, як м'язи, варто його регулярно навантажувати невеличкими вправами. Квік радить щоденно виділяти для цього час (наприклад, пів години), які ви зможете повністю присвятити цьому. В цей час експерт радить запам'ятати чийсь телефонний номер. Якщо цифри здаються нудними оберіть інший шмат інформації і зпам'ятайте його – вірш, значення іншомовних слів чи слів іншомовного походження.

2. Дотримуйтесь певної дієти

Існує перелік продуктів, чия користь для мозку доказана вченими. Серед них: авокадо, чорниця, броколі, листяна зелень, волоські горіхи, кокосова олія, куркума, яйця, лосось, темний шоколад тощо.

Варто зазначити, що запам'ятовування цього переліку може стати чудовою вправою для мозку. Для кращого засвоєння Квік радить запам'ятовувати образами, використовуючи асоціації, які вам близькі.

3. Навчіться вирішувати проблеми уві сні

Ще один спосіб тренувати мозок — запропонувати йому роботу на час сну. Так теж можна! Перед тим як лягти в ліжко, подумайте про задачу, яку вам треба вирішити. Мова йде не про душевні переживання, а про досить конкретні проблеми. Наприклад, вам потрібно придумати структуру виступу на наступній конференції. Подумайте про це перед сном, а потім одразу після пробудження. Цілком ймовірно, що ваш мозок вже знайшов рішення під час сну.

4. Уникайте негативних думок

Джим Квік радить не забувати про медитації та дихальні вправи, адже стрес негативно відображається на роботі мозку. Один із дієвих способів не занурюватися в депресивні думки – оточити себе позитивними однолітками. Люди навколо вас мають величезний вплив на ваш настрій, тому не варто недооцінювати сил їх слів і дій.

Читай также 7 стратегий суперобучения, которые помогут вам выучить нужное быстрее

Корисні книжки

Їжа для мозку. Наука розумного харчування
Секрети мозку. 12 стратегій розвитку дитини

Джерело фото Pexels

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: