Osvitanova.com.ua

 

Директор Стрийської загальноосвітньої школи І ступеня №11 Сергій Запісов вирішив замість відповідати на приватні повідомлення публічно розповісти, як планує розпочати навчання в школі і тим самим розвіяти побоювання батьків.

Мною, як керівником школи, чітко розписано проєкт Тимчасового порядку організації освітнього процесу на період карантинних обмежень. Його ми схвалимо на засіданні педагогічної ради, попередньо він буде викладений у всіх соціальних мережах і на вебсайті школи для обговорення не пізніше 28.08.2020 р.

Масковий режим

Зрозумійте, що 600 одноразових масок на один день не "потягне" жодна структура + утилізація. Тому з розумінням прошу забезпечте своїх власних дітей, це не надто кошторисно. Деталі згодом.

Антисептики
Ми забезпечимо можливість антисептичного та дезінфікаційного режиму в установі, але, якщо не складно, "малесенький" антисептик у рюкзачок таки зробіть. Як не буде, то ми зрозуміємо.

Вхід до школи і на територію школи
Так, згідно рекомендацій МОН ми зробили три входи на територію і три входи до приміщення різними потоками. Просимо з розумінням поставитись до того, що батьки не допускатимуться в приміщення школи. Лише в окремих випадках.

Температурний скрінінгу
Ми спробуємо забезпечити скрінінг усіх учасників освітнього процесу на вході до приміщення школи, але дуже просимо вас, шановні батьки, подбайте про це ще у своїх домівках. Будьте відповідальними батьками своїх дітей.

Харчування
Воно здійснюватиметься згідно нових вимог безпеки. Для цього уже змінено графік перерв і проведено відповідну організаційну роботу у приміщенні їдальні. Харчування безкоштовне або змішане таки буде.

Робота позашкільних установ і закладів
Вони працюватимуть з відповідними умовами щодо безпеки.

Робота груп продовженого дня
Нрупи працюватимуть згідно нового тимчасового положення режиму роботи школи, але до відповідного часу, який влаштовує усіх батьків.

Робота спецкласів та інклюзивних класів
А ми не робимо різниці між дітьми. Для нас усі діти любі. Тому спеціальні класи працюватимуть у звичному режимі, перевагу матимуть лише батьки, які зможуть перебувати у приміщенні школи. (Це окремий блок школи і окремий вхід. Не забудьте про масковий режим і засоби особистої безпеки).

Медогляд
Для дітей перших класів ми просимо лише пройти сімейного лікаря або педіатра, бажано окуліста і все ж таки надати картку щеплень. Це в інтересах дитини. Більш глибшу діагностику, на ваш, шановні батьки, розгляд. Для учнів третіх класів плановий медогляд перенесено на 6 місяців.  Обов'язковий медогляд для працівників перенесено на 6 місяців.

Свято 1 вересня
Очікуйте, сюрпризи. Точно не буде загальної традиційної лінійки, але є цікаві ідеї для ВСІХ.

Мені важко щось спрогнозувати на далеку перспективу, але від усіх нас, від нашої спільної солідарності і залежить результат. Я б дуже хотів, щоб наше очне навчання розпочалось 1 вересня 2020 р. і закінчилось не раніше 31 травня 2021р. Ми чекаємо з нетерпінням на зустріч з дітьми і далі залишаємось відкритим простором для усіх. Наше гасло незмінне: «Честь! Порядність!Відповідальність!».

Поширити у соц. мережах: