Osvitanova.com.ua

Українські регіони поділили на чотири карантинні зони, залежно від епідеміологічної ситуації: червону, помаранчеву, жовту та зелену.

Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив на своїй fb-сторінці міністр Кабміну Олег Немчінов.

З 1 вересня 2020 року в Україні відкриються всі школиОднак, якщо епідеміологічна ситуація в районі не буде відповідати вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закрити на карантин. Закривати школи будуть тільки в районах “червоної зони” – де високий показник захворюваності на атипову пневмонію”, – пояснив Немчінов.

Відповідне рішення почне працювати з 3 серпня.

Дивіться інтерактивну мапу.

Отже, у червоній зоні опинилися:

міста Луцьк та Тернопіль; Кіцманський район Чернівецької області;

У помаранчевій зоні:

міста Івано-Франківськ, Львів, Бережани Тернопільської області; Луцький та Любешівський райони Волинської області; Тисьменицький район Івано-Франківської області; Миколаївський, Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області; Бучацький район Тернопільської області;

У жовтій зоні:

міста Вінниця та Могилів-Подільський, Вінницький, Калинівський, Крижопільський, Немирівський та Тульчицький райони Вінницької області; місто Нововолинськ, Горохівський, Кверцівський, Локачинський, Маневицький та Турійський райони Волинської області; міста Житомир, Бердичів, Малин та Новоград-Волинський, Любарський, Пулинський, Романівський та Черняхівський райони Житомирської області; міста Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп, Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський, Рахівський, Свалявський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони Закарпатської області; місто Яремче, Богородчанський, Городенівський, Косівський та Наддвірнянський райони Івано-Франківської області; Жовківський, Яворівський та Кам’яно-Бузький райони Львівської області; Бережанський, Гусятинський, Козівський, Лановецький та Чортківський райони Тернопільської області; Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони Чернівецької області.

Решта країни потрапила в зелену зону.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде зустрічатися щотижнево по п’ятницях та оновлювати дані, які будуть діяти з понеділка наступного тижня, – йдеться в повідомленні.

Зелена зона передбачає:

перебування в громадських будівлях у масках або респіраторах; проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри із заповненістю на 50%; перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

У жовтій зоні забороняється (+ обмеження зеленої):

відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

У помаранчевій зоні забороняється (+ обмеження жовтої та червоної):

діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; приймання нових змін у дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

У червоній зоні забороняється (+ обмеження попередніх зон):

робота громадського транспорту; відвідування закладів освіти; діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: