Osvitanova.com.ua

В сучасному суспільстві дітей ще з дошкільного віку слід знайомити зі світом грошей. Чим раніше дитина усвідомить фінансову філософію та навчиться правилам поводження з грошима, тим простіше їй буде досягати успіху та планувати своє майбутнє. Ми зібрали найцікавіші книги, які навчать дітей азам економічної грамотності, дадуть базові знання ведення підприємництва та допоможуть батькам вести розмови про гроші.

Для наймолодших читачів

«Финансовая грамотность для малышей. Первый шаг к миллиону», Анна Гресь

Сучасним дітям дуже пощастило. В суспільстві стало можливо відверто говорити про гроші з дітьми: звідки вони беруться, куди зникають? Чому гроші закінчуються? Молодше покоління цікавлять фінансові питання, діти бажають навчитися заробляти перші власні гроші. Книга Анни Гресь «Фінансова грамотність для малюків. Перший крок до мільйона», допоможе цікаво та доступно пояснити дітям ці та інші питання та надати базові економічні знання.

«Финансовая грамотность для малышей. Второй шаг к миллиону», Анна Гресь

Деякі батьки вважають, що займаються фінансовою освітою дітей з раннього віку недоречно. Але це не так. Чим раніше батьки почнуть пояснювати дітям основи економічних знань, тим легше і простіше їм буде розібратися в цій темі. Книга Анни Гресь «Финансовая грамотность для малышей. Второй шаг к миллиону» допомагає батькам, які займаються фінансовим вихованням дитини, познайомити її з базовими економічними поняттями.

 

Для школярів

«Кіра й таємниця бублика» та «Пес на ім'я Мані або абетка грошей», Бодо Шефер

Ім’я фінансового консултанта Бодо Шефера відоме багатьом дорослим. Але він написав кілька відомих дитячих книжок, в яких в простій та цікавій манері розповідає малюкам основи фінансової грамотності. В книгах «Кіра й таємниця бублика» та «Пес на ім'я Мані або абетка грошей» життя дівчинки Кіри змінюються після зустрічі з лабрадором Мані. Пес не тільки вміє розмовляти, а й рахувати та заощаджувати гроші. Завдяки йому дівчинка вчиться правильно розпоряджатися грошима. 

«Бізнесмаги. Баттл на мільйон», Сергій Щербаков та Наталія Щербакова

Ще вчора хлопець Максим мріяв про чарівну паличку, а вже сьогодні заснував популярну школу комп’ютерної грамотності для бабусь та дідусів! Здавалось, що може бути краще, ніж початок свого бізнесу? Але юний підприємець стикається з проблемами, про які навіть не здогадувався: від податкової інспекції до одночасного ведення акаунтів в соціальних мережах та шкільних домашніх завдань. Як він буде їх вирішувати?

Для підлітків

«Бiзнec для пoчaткiвцiв», Лара Брайан та Роуз Холл

Книга «Бiзнec для пoчaткiвцiв» розкриває поняття підприємницької діяльності для підлітків. Адже багато хто хотів би започаткувати свою справу. Але це звучить майже нереально. У простій та доступній формі автори книги розповідають про ази ведення бізнесу: від моменту бізнес-ідеї до юридичних та економічних нюансів.

«Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків», Сергій Біденко та Ірина Золотаревич

Багато хто з підлітків мріє про власну прибуткову справу. Але чи можливо це в наших реаліях? Й якщо так, що повинен зробити підліток, щоб започаткувати свій бізнес? «Книга юного підприємця» пропонує покроковий план створення свого мікро-бізнесу, пропонує реальні способи заробітку для дитини підліткового віку. Діти мають зрозуміти, що створити свою справу та заробляти справжні власні гроші – цілком можливо!

Для батьків

«Зробіть з дитини фінансового генія», Бет Коблайнер

Незалежно від рівня доходу родини, батьки в змозі виховати дитину, яка здатна грамотно розпоряджатися грошима. Завдяки порадам фінансового експерта Бет Коблайнер, автора книги «Зробіть з дитини фінансового генія», діти зрозуміють, що таке інфляція, або як краще заекономити та навіть інвестувати подаровані гроші. Нескладні правила, яким ви навчите дитину сьогодні, стануть для нього опорою в дорослому житті.

«Як говорити з дітьми про гроші», Рон Лібер

Рон Лібер -фінансовий колумніст, автор книги «Як говорити з дітьми про гроші», впевнений: правильне виховання включає в себе фінансову грамотність дитини. У дітей багато питань про гроші, тому надзвичайно важливо допомогти дітям сформувати певні моделі поведінки та поводження з грошима, які будуть дуже корисні в самостійному житті.

 

Поширити у соц. мережах: