Osvitanova.com.ua

1 червня Україна і інші країни світу святкують Міжнародний день захисту дітей. Вперше відзначався в 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Декларація прав дитини була ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

Ми маємо захищати дітей і їх права, тому що самі вони цього зробити поки ще не можуть. Ми маємо плекати їх, аби вони виросли добрими, чуйними, освіченими і усвідомленими людьми.

Так ми творимо їх щасливе майбутнє і їх дітей, добробут всієї країни і збереження національної культури і гідності.

Щасливих дітей ми можемо виховати тільки коли покажемо їм, як це - бути щасливими. А щастя – це коли ти радіш не з того, що в тебе є все, що ти бажаєш. А з того, що в тебе є вже зараз.

Радійте дітям, їхнім успіхам і їхнім посмішкам, допомагайте тим, про кого їх батьки не змогли чи не можуть подбати, показуйте, як творити добро. І вони понесуть ваші цінності і культурну спадщину далі – в своє щасливе майбутнє.

Діти вже знають, що 1 червня це їх день, а от що він означає і символізує? ви можете розповісти самі або разом подивитися відео з поясненням, анімацією від UNICEF та майстеркою з тематичною поробкою.

Поширити у соц. мережах: