Osvitanova.com.ua

 

Перелік безкоштовних програм, які дозволяють записати навчальні відеоролики та презентації, а також проходження ігор.

CamStudio

Повністю безкоштовна програма для запису всього, що відбувається на екрані комп’ютера в реальному часі. Дозволяє створювати ролики зі звуком і зберігати їх у форматі SWF або AVI. Підходить для створення презентацій і відеоуроків, дозволяючи захоплювати тільки частину екрану або всю його область.

Управління CamStudio дуже просте. На основному екрані показані кнопки початку запису, зупинки і паузи. На вкладках меню можна знайти і змінити параметри відео або звуку.

Незважаючи на невеликий розмір, програма дозволяє розміщувати на ролику текстові замітки, записувати звук з мікрофону і переглядати збережений ролик. Курсор, при необхідності, можна приховувати і показувати. Для доступу до потрібних функцій використовуються гарячі клавіші.

AutoScreenRecorder

Безкоштовна програма, що дозволяє записувати на відео дії користувача і робити скріншоти. Є можливість відображення на екрані курсору. Програма зручна для створення відеоуроків, захоплення (запису) виділеної ділянки екрана, всієї області або лише активного вікна.

Почати і закінчити запис можна і натисненням кнопок на панелі програми — або за допомогою гарячих клавіш. Таким же способом захоплення екрану ставиться на паузу і знову продовжується. Можна налаштувати автоматичне виключення запису за таймером.

Серед плюсів програми — запис відео в декількох форматах: AVI, WMV і MPG, простий інтерфейс і мінімальні вимоги до апаратної частини комп’ютера. Інтуїтивно зрозуміле управління. Мінус у AutoScreеnRecorder — відсутність запису звуку, який, доведеться додати окремо.

iSpring Free Cam

Програма для запису всіх дій користувача на екрані комп’ютера, відмінно підходить для створення уроків, презентацій і посібників. Відрізняється від більшості аналогів невисокими системними вимогами, простим інтерфейсом і тим, що вона повністю безкоштовна.

Процес роботи з iSpring Free Cam передбачає виконання таких простих дій:

Натиснути «New Recording» для початку запису. Виділити область екрану для захоплення, налаштувати параметри ролика (включаючи озвучування кліків миші). Зупинити запис. Відредагувати ролик — обрізати, прибрати шуми і звуки, відрегулювати гучність. Зберегти скрінкасти в потрібний формат і навіть опублікувати на YouTube прямо з програми.

Серед плюсів утиліти — можливість збереження запису у вигляді проекту (без форматування в відеоролик), запис системних звуків і даних з мікрофона, підсвічування курсора миші і непогані можливості редагування. До мінусів відносять невелике число доступних для збереження форматів.

 

Поширити у соц. мережах: