Osvitanova.com.ua

 

Реп-альбом

Студент Гарварду Обасі Шоу записав в якості дипломної роботи реп-альбом. У композиціях темношкірого випускника висвітлюються питання расової ідентичності в Америці та соціальних проблем. За цю роботу він отримав оцінку «А з мінусом», що дозволить йому мати диплом з відзнакою.

Альбом «Liminal Minds» – перший музичний диплом в історії університету, створеного в 1636 році. Зазвичай випускники пишуть дослідження, однак на «творчих» факультетах дипломи офіційно можна презентувати і в іншому вигляді, наприклад, п'єси або збірки віршів.

За словами автора, під час написання тексту він надихався книгою «Кентерберійські оповідання» Джеффрі Чосера, публіцистикою борця за права людей Джеймса Болдуіна і творчістю реперів Кендрика Ламара і Chance the Rapper. А ось як він взагалі виглядає на сцені:

 

Незвичайний транспорт

У шотландському Університеті Роберта Гордона студентам-інженерам виділили по £200 для проектування курсової роботи. І тоді вони зробили ленд-яхти. Це щось середнє між велосипедом і вітрильним кораблем – ви крутите педалі, а вітер рухає вітрило. Захист курсової відбувався на пляжі.

Куратор курсу інженерів, доктор Ша Джихан схвально поставився до інноваційного способу здавати курсову роботу. За його словами, головне на цьому екзамені – хороший вітер.

Фотографія: originalfm.com

 

Корисна книга

Випускниця одного з американських коледжів, Мері Грейс Бойд, в якості дипломного проекту написала дитячу книгу про цукровий діабет. Це історія про дівчинку, яка намагається подолати проблеми, пов'язані зі своїм захворюванням.

Мері сподівається, що своїм творінням надихне дітей з діабетом бути життєрадісними і розуміти, що їхня хвороба зовсім не є перешкодою на життєвому шляху. Також студентка сподівається запалити в дітях любов до читання.

Фотографія: Mary Grace Boyd

 

Нестандартне світобачення

Ця фотографія – частина з курсової роботи Кейт Данн, студентки незалежної школи Кобхем Хол в Англії. «Випадковий вихор масла створює безпосередній потенціал для естетичного дослідження: прекрасний момент знайдений в чомусь, що здається звичайним і буденним», – йдеться в коментарі. Робота оцінена на «5».

Наразі Кейт Данн є доволі відомою дизайнеркою.

Фотографія: Кейт Данн

 

Міжкультурне чаювання

Оригінальний чайний столик розробили випускники Академії дизайну в Ейндховені, Нідерланди. Студенти родом з Кореї перенесли в реальність східне повір’я про те, що зміни в житті однієї людини можуть вплинути на життя всього суспільства – це називається «хвильовий ефект». Коли ви ставите посуд на водяну поверхню цього стола, хвилі розходяться від вас до сусідів – і навпаки.

В ідеалі «це має сприяти більш глибокому розумінню традицій окремих культур в умовах глобалізованого світу», зазначають самі дизайнери.

Фотографія: designboom.com

 

Текст: Анна Нагорна

Поширити у соц. мережах: