Osvitanova.com.ua

П’ять турів, що допоможуть розширити кругозір ваших учнів.

Більшість із нас любить подорожувати, утім, інколи не просто вирватися з родиною на відпочинок, а тим більш кудись за кордон. Віртуальні тури у режимі 360° допоможуть хоча б частково вдовольнити жагу пригод, навіть якщо ви та ваші учні знаходитеся вдома, за власним комп’ютером. Тож вирушаємо!

Ватикан – центр католицького світу

Із уроків географії діти вже можуть знати, що Ватикан – найменша країна у світі. Він розташований всередині Риму, а його площа складає усього 0,44 кв. км. Утім, Ватикан посідає важливе місце у світовій політиці, має вплив на багато країн та бере участь у врегулюванні військових конфліктів, закликаючи до миру.

Тут знаходиться резиденція вищого керівництва римсько-католицької церкви, а громадянами найменшої країни на планеті є піддані Святого Престолу. Має Ватикан і власну економіку, щоправда не комерційну – більшість надходжень до бюджету складають пожертви та кошти від туристичної сфери: оплата приміщень музеїв, продаж сувенірів тощо. Від туристів просто немає відбою, адже тут просто неймовірна кількість архітектурних та історичних пам’яток.

Нью-Йорк – найбільше місто у США  

«I love NY» – ви точно бачили молодь саме з такими написами на одягу. Але це зовсім не означає, що ці хлопці та дівчата справді там були. Справа у тому, що Нью-Йорк неймовірно привабливий – це одне з найвідоміших місць Америки, яке ми так часто бачимо у фільмах. 

Панорама міста дозволить вам добре роззирнути навкруг та допоможе ознайомитися з найбільш відомими пам'ятками міста, як-то Таймс-сквер чи меморіал, присвячений терактам 11 вересня 2001 року. Зверніть увагу: кожна з точок на мапі має звукову доріжку, записану у відповідному місці: це дозволяє створити ефект присутності.  

Сон-Донг – печера, у якій можна розмістити хмарочос

Сон-Донг знаходиться у В’єтнамі, і це унікальна печера. Так-так, вона має найвищі коридори та зали (звісно, якщо порівнювати з іншими печерами). Деякі з них сягають 150 та 200 метрів у ширину та висоту, що дозволяє розташувати у печері невеликий хмарочос або транспортний літак.

Окремі частини печери затоплюються підземною рікою у період дощів, а у інших вапнякове склепіння обвалилося, тож через світловий колодязь всередину проникає сонце, вода, насіння рослин і навіть мавпи та птахи. Також печера відома рідкісним явищем, що зветься «печерні перли» (утворюються у калюжах насиченої вапняком води), гігантськими сталагмітами, що нагадують кактуси, а також хмарами, які, утворюються просто у печері!

Віртуальний тур Білим Домом та Букінгемським палацом

Білий дім та Букінгемський палац – що їх пов’язує? Звісно, обидва місця є резиденціями правителів двох країн великої сімки – Британії та Сполучених Штатів Америки. Зазвичай прості громадяни не можуть вільно відвідувати жодну з установ, адже вони пов’язані з державними таємницями та приватним життям королівської (або президентської) родини. Утім, завдяки віртуальному туру учні зможуть побачити, у яких кімнатах і кабінетах приймаються одні з найважливіших рішень на планеті. 

Букінгемський палац було зведено у 1703 році для герцога Букінгема. Цікаво, що інколи палац відкривають для відвідувачів. Це відбувається у серпні та вересні, коли королева тимчасово покидає резиденцію.

Білий дім збудований у 1800 році, але офіційно свою назву отримав лише у 1901 році за наказом Теодора Рузвельта. На сьогодні певні кімнати Білого дому відкриті для туристів, утім, потрапити туди іноземцю значно складнше, ніж громадянину США.

Мачу Пікчу – втрачене місто інків

Одне з семи чудес світу – доколумбове місто інків, розташоване у Андах, на висоті 2400 метрів (неподалік від міста Куско у Перу). Письмових свідчень, що могли б пролити світло на його призначення, не існує, утім дослідники Єльського університету (Річард Бюргер і Люсі Салазар) зробили припущення, що місто було зимовою резиденцією Пачакутека, імператора інків.

На правдивість цієї теорії вказує чимало ознак. Наприклад, невеликий розмір міста – тут налічується не більше 200 будинків, серед яких комплекс палацових споруд, храм сонця, будинки сановників і вельмож, резиденції та склади.

Місто було покинуте ісля завоювання імперії інків іспанцями, утім, чудово зберіглося та після чотирьохсотрічного забуття, у 1911 році, виявилось відкритим знову, з тих пір отримавши всесвітню відомість.

Запропоновані тури допоможуть не лише цікаво провести час і розважити, а й можуть стати основою для уроків географії та історії. Розповідь про історію Англії на тлі екскурсії палацом допоможе дітям краще запам’ятати теоретичні відомості, а факти про будову землі будуть вельми доречними час відвідин велетенської печери.

Поширити у соц. мережах: