Osvitanova.com.ua

Невміння концентруватися на навчанні чи роботі – проблема сучасної людини. Від цього страждають і діти, і дорослі. Покращити ефективність мозкової діяльності допоможе простий, але дуже ефективний перевірений метод – вправи з таблицями Шульте. Пропонуємо дізнатися про цю методику та спробувати на прикладі декількох таблиць.

Що таке таблиця Шульте

Дитині чи дорослому демонструються таблиці, в яких в хаотичному порядку розміщені числа. Для дітей це невеликі таблиці на 15-20 чисел. Дорослі працюють зі складними зображенням – з числами від 1 до 90-100.

Також важливе значення має дизайн таблички. Чим молодша дитина, тим простіша табличка: із цифрами великого розміру, одноколірна. Числа розміщені у вигляді правильних геометричних фігур – квадратні чи прямокутні таблички. Всі сектори однакового розміру.

Для ускладнення виконання вправи додаються нові кольори, нерівномірне розміщення елементів, різні форми й розміри секторів.

Суть завдання

Важливо якомогашвидше знайти в табличці всі числа в порядку зростання або ж, навпаки, спадання. Чим частіше людина тренується на таблицях – тим швидше вона з кожним разом виконує завдання.

Ефективність від вправ:

Розвиток уваги. Швидкість реакції. Синхронізація роботи двох півкуль мозку. Таблиці Шульте покращують техніку читання. Вправи покращую пам’ять. Підвищується здатність сприйняття інформації (зокрема, прочитаного тексту). Покращується концентрація в роботі, навчанні. Покращення зору.

 

Поширити у соц. мережах: